Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem İsias Oteli davasına katılan KKTC Başbakanı Adıyaman Adliyesi’nden ayrıldı

İsias Oteli davasına katılan KKTC Başbakanı Adıyaman Adliyesi’nden ayrıldı

6 Şubat depreminde yıkılan İsias Otel hakkında görülen duruşmaya katılan KKTC Başbakanı Ünal Üstel Adıyaman Adliyesi'nden ayrıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsias Oteli davasına katılan KKTC Başbakanı Adıyaman Adliyesi’nden ayrıldı
KAYNAK: İHA

Adıyaman'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan İsias Otel'de 72 kişi hayatını kaybetmişti. Trajik olayın yargı süreci Adıyaman Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

İlk duruşmaya, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'in yanı sıra 3 bakan, 9 milletvekili, 11 üst düzey bürokrat, hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları katıldı. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, heyetiyle birlikte duruşmayı yakından takip etti. Akşam saat 19.20 sularında Adıyaman Adliyesi'nden ayrılan Üstel'in, Şanlıurfa Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

İsias Otel 72 cana mezar oldu

6 Şubat depremlerinde, KKTC'den turnuva için gelen voleybol sporcuları, öğretmenler, antrenörler ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği organizasyonuyla çeşitli tur şirketleri bünyesinde eğitim gezisi için bulunan 86 kişinin konakladığı İsias Otel'de 72 kişi hayatını kaybetmişti.

İsias Otel-1

İsias Otel davasının ilk duruşması

Adıyaman'da meydana gelen İsias Otel faciasına ilişkin dava süreci başlıyor. 6 Şubat depremlerinde, Adıyaman'daki İsias Otel'de konaklayan 72 kişi hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayın ardından, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, İsias Otel davasının ilk duruşması için Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde özel bir salon tahsis edildi.

Dava öncesi alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında adliye içi ve dışında polis görevlendirildi. Toplamda 86 kişinin konakladığı otelde meydana gelen faciaya ilişkin olarak 5'i tutuklu toplam 11 şahıs hakkında "Bilinçli tasarlayarak birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 85/2, 22/3 maddeleri uyarınca alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle 22 yıl 5 aya kadar cezalandırılmaları talep ediliyor.

Dava, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ve davacı sayısının fazla olması nedeniyle özel bir salonun tahsis edildiği belirtiliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, beraberindeki bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey bürokratlar ile birlikte İsias Otel davasının ilk duruşmasını takip edecek. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dava dosyası, mahkeme tarafından kabul edilmiş olup, tutuklu 11 şahıs hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak 22 yıl 5 aya kadar cezai işlem talep ediliyor.

İsias Oteli davası yarına ertelendi

İsias Oteli davasında, otelin ortakları olarak görülen Ahmet Bozkurt’un çocukları, otelle ilgili tüm sorumluluğun babalarına ait olduğunu söyledi. Duruşma yarına ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yolcular dikkat! Antalya Havalimanı'nda önemli değişiklik

Yolcular dikkat! Antalya Havalimanı'nda önemli değişiklik