Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti

Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti

Türkiye’nin güney sınırlarında yaşanan terör olaylarına karşı müdahale etmek üzere Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda oylamaya sunuldu. Oylamada 357 evet, 164 hayır oyu çıktı ve tezkerenin süresi 2 yıl daha uzatıldı.

Tezkereye AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi destek verdi. CHP ise “yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasına” dair maddeyi gerekçe göstererek ret oyu kullandı. Yeşil Sol Parti de tezkereye karşı çıkarak bölgedeki istikrarın bozulacağını savundu. Tezkere görüşmelerinde AK Parti ve İYİ Parti ile Yeşil Sol Parti arasında tartışmalar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan tezkerede, Irak ve Suriye’deki PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin Türkiye’nin milli güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğu belirtildi. Tezkerede ayrıca Türkiye’nin Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğu ve uluslararası koalisyonun parçası olarak terörle mücadele ettiği vurgulandı. Tezkerede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekat yapabilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunabilmesi için Cumhurbaşkanına yetki verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da doğa harikası ziyaretçilerini bekliyor

Antalya'da doğa harikası ziyaretçilerini bekliyor