Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem AKBELEN'E DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE MİLLETVEKİLİ DESTEĞİ

AKBELEN'E DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE MİLLETVEKİLİ DESTEĞİ

Muğla’nın Milas ilçesinde maden sahası için Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı direnen köylüler ve çevrecilere, muhalefet milletvekilleri de destek veriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda maden sahası için ağaçların kesilmesine karşı direnen köylüler ve çevrecilere, muhalefet milletvekilleri de destek veriyor. Bölgede bulunan CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, uzun süredir süren adaletsizlik ve doğa katliamı karşısında seslerinin duyulmadığını belirtiyor. Ağaç kesiminin devam ettiğini ve köylülerin sesinin kısılmasına çalışıldığını ifade ediyor. Buna karşı direniş gösteren köylülerin, sivil toplum örgütlerinin ve CHP'nin seslerini kesilmemek üzere direndiklerini söylüyor.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise bu maden şirketlerinin bölgede doğa katliamına yol açtığını ve köylülerin geçim kaynaklarının ortadan kaldırıldığını belirtiyor. Aynı zamanda ekonomik felaketlere neden olmasıyla birlikte çevredeki su kaynaklarının etkilenmesine ve yoksulluğa yol açtığını dile getiriyor. Şirketlerin köylüleri doğa yıkımı konusunda karşı karşıya getirip aradan sıyrılmaya çalıştığını ifade ediyor.

Eski CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da bölgedeki Akbelen Ormanları'nın doğal su kaynakları ve bölge ekosistemi için önemli olduğunu vurguluyor. Ağaç kesimi ve doğa tahribatı sonucu bölgedeki su kaynaklarının kuruduğunu ve çevre ekosisteminin tehdit altında olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda hukuki mücadelelerin devam ettiğini ancak saldırılar ve engellemelerle karşılaştıklarını söylüyor. Çevre ve doğa savunucularından ve halktan destek istiyor.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası tahminindeki büyük sapma!

Merkez Bankası tahminindeki büyük sapma!