Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İmamoğlu'na Kuran Provokasyonunda Yeni Gelişme: İnceleme Başlatıldı

İmamoğlu'na Kuran Provokasyonunda Yeni Gelişme: İnceleme Başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında bir protesto olayı yaşandı. İmamoğlu'na Kuran ile yapılan gösteri sonrasında İstanbul Valiliği soruşturma başlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İmamoğlu'na Kuran Provokasyonunda Yeni Gelişme: İnceleme Başlatıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nun Çekmeköy-Samandıra Etabının Açılış Töreni'nde konuşma yaparken dikkat çeken bir olay yaşandı. İmamoğlu'nun konuşması sırasında bir kişi, elinde Kuran ile protesto gösterisi düzenledi. İstanbul Valiliği, bu olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kuran'ı protesto amacıyla sallayan kadının eylemine karşı sakinliğini koruyan İmamoğlu, "ALLAH ISLAH ETSİN" diyerek tepkisini dile getirdi. İmamoğlu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Belli ki aldatılmış bir ablamız. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin" ifadelerini kullandı.

Soruşturma Detayları

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı ve şüpheli şahsın daha önce de benzer suçlardan tutuklu kaldığı belirtildi. İnceleme kapsamında, şahsın "Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali" suçlarından arandığı ortaya çıktı. Şahsın 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı da tespit edildi.

Sonuç ve İnceleme

İstanbul Valiliği'nin başlattığı soruşturma kapsamında olayın detayları araştırılıyor. Şüpheli şahsın daha önce benzer suçlardan tutuklu kaldığı ve arandığı bilgileri dikkate alınarak soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep'teki Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep'teki Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu