Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İmamoğlu İstanbul'daki mülteci sayısını açıkladı

İmamoğlu İstanbul'daki mülteci sayısını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya'da düzenlenen bir etkinlikte Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini değerlendirirken, İstanbul'daki mülteci sayısının kabul edilemez boyutlara ulaştığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İmamoğlu İstanbul'daki mülteci sayısını açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendiren bir etkinlik için Almanya'nın Düsseldorf kentinde buluştu. İmamoğlu, Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin organizasyonunda önemli açıklamalarda bulundu.

"TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ ÖNEMLİ BİR SEVİYEDE"

İmamoğlu, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin son derece önemli bir düzeye ulaştığını vurgulayarak, "Bu ilişkiler hem güvene, hem saygıya hem de kazan-kazan prensiplerine dayanıyor. Almanya'ya olan ihracatımızın 2023 yılında 21 milyar doları bulması, ülkemiz için son derece olumlu bir gelişmedir." dedi.

"EKONOMİK KATKILARIMIZ DEVAM EDİYOR"

İmamoğlu, Türk kökenli iş insanlarının ve şirketlerinin Almanya'daki ekonomik gelişime büyük katkı sağladığını belirterek, "Türklerin Almanya'daki ekonomik başarıları ve istihdam sağlamaları, gelecek için umut verici bir durumdur." şeklinde konuştu.

MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ

İmamoğlu'nun konuşmasında dikkat çeken bir başka konu ise İstanbul'daki mülteci sayısı oldu. İmamoğlu, şunları dile getirdi: "2,5 milyona yakın mülteci var İstanbul'da. Yani 10 senelik faturadan bahsediyoruz. 10 senede 2,5 milyon ne demek biliyor musunuz? 16 milyon resmi nüfusun neredeyse yüzde 17-18’i demek. Böyle bir artış olamaz. Doğru değil. Mülteciye de haksızlık, İstanbulluya da haksızlık. Şimdi bu bir durum tespiti. Yani geçmişe dair bu durum tespitini yapmazsak, bugünün insanlarını farklı yorumlarız ve farklı yerlerde yargılarız. Ama tekrar söylüyorum; insanlık dışı tariflerle, şiddeti öne koyan anlayışla mülteci meselesini tariflemeye çalışanlara da karşıyım."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Silah Operasyonu! Makineli Tüfek ve Tabanca Bulundu

Adana'da Silah Operasyonu! Makineli Tüfek ve Tabanca Bulundu