Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İmamoğlu açıkladı! Martta iki metro daha açılacak

İmamoğlu açıkladı! Martta iki metro daha açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal'da gerçekleşen açılışta şehrin geleceğine dair önemli projeleri paylaştı. Metro genişletme çalışmaları ve afet önlemleri üzerinde duran İmamoğlu'nun açıklamaları, şehrin dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İmamoğlu açıkladı! Martta iki metro daha açılacak
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal'da gerçekleşen aşevi-afet lojistik merkezi açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, şehirde devam eden projelere dikkat çeken İmamoğlu, "Mart ayında iki yeni metro hattını daha hizmete açacağız. Biri Anadolu Yakası'nda, diğeri ise Avrupa Yakası'nda olacak. Avrupa Yakası'nda bulunan Ataköy-İkitelli hattı ile Anadolu Yakası'nda yer alan Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattı bu kapsamda yer alıyor" dedi.

Kartal'da Yapılan Açılışa Katılım Yoğun Oldu

İBB Başkanı İmamoğlu, Kartal Belediyesi tarafından inşa edilen Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi-Gıda Bankası ve Afet Lojistik Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışta bir konuşma yapan İmamoğlu, aşevinin yapımında emeği geçen Türkdoğan ailesine teşekkür etti.

İmamoğlu'nun Vurgusu: Kentin İnsanları İçin Çalışıyoruz

Görev süresi boyunca şehrin 16 milyon insanı için çalıştıklarını vurgulayan İmamoğlu, görevlerini özenle tamamlamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. İmamoğlu, insanları birbirinden ayırmadan önemli işlere imza attıklarını belirterek, dönemlerinde yaşanan Covid-19 salgını ve deprem gibi zorlu süreçleri hatırlattı.

Metro Projelerinde Hız Kesmiyoruz

Metro projeleri hakkında bilgi veren İmamoğlu, "Mart ayında iki yeni metro hattını daha hizmete açacağız. Biri Anadolu Yakası'nda, diğeri ise Avrupa Yakası'nda olacak. Avrupa Yakası'nda bulunan Ataköy-İkitelli hattı ile Anadolu Yakası'nda yer alan Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattı bu kapsamda yer alıyor. Toplamda 5 yıl içinde 65 kilometrelik bir metro ağına ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu.

İtfaiye ve Zabıta İhtiyacı

İmamoğlu'nun açılışta yaptığı konuşmada İstanbul'un ilave itfaiye ve zabıta ihtiyacını dile getirdiği görüldü. İmamoğlu, acil afet toplantılarında İstanbul'un bu alanda eksiklik yaşadığını belirterek, bu konuda önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Açılışa Yoğun Katılım

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi-Gıda Bankası ve Afet Lojistik Merkezi'nin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üsküdar Kitap Fuarı: Kültür ve Edebiyat Dolu Bir Yolculuk

Üsküdar Kitap Fuarı: Kültür ve Edebiyat Dolu Bir Yolculuk