Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İlahiyatçı Cemil Kılıç Adalet Bakanı'na Seslendi!

İlahiyatçı Cemil Kılıç Adalet Bakanı'na Seslendi!

Son günlerde gerçekleşen sosyal medya yayınında Asrın Tok ile Diamond Tema arasında yaşanan ‘şeriat’ tartışmasının yankıları sürüyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Son günlerde gerçekleşen sosyal medya yayınında Asrın Tok ile Diamond Tema arasında yaşanan ‘şeriat’ tartışmasının yankıları sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yer6 adlı sosyal medya hesabında Asrın Tok ile Diamond Tema arasında geçen tartışmalı yayın hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

cemil kılıç 3

Cemil Kılıç'dan Diamond Tema'ya Destek

Videoda Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli ifadelerin kullanılması üzerine 'Diamond Tema' isimli şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurmuştu. Daha sonra ünlü İlahiyatçı Cemil Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şeriat’ın sisteminin Türk karşıtlığı olduğunu belirterek, “Şeriat, Allah’ın yasası değil Bedevi Arap töresidir” ifadelerini kullandı.

Cemil Kılıç

Cemil Kılıç Sosyal Medyadan Adalet Bakanı'na Seslendi

Ayrıca Kılıç, bir şahsın videosunu paylaşarak Adalet Bakanı'na seslenerek, "Bu şahıs hakkında da yakalama kararı çıkacak mı? Bakın Türklere ne diyor? 'Kıyametin kopmasından önce Yecüc ve Mecüc şeytanları gelecek, yeryüzünde bozgunculuk yapacak. Yecüc ve Mecüc insandır ve Türk'tür; Türk soyundan gelirler ama bozukturlar.'" ifadelerini kullandı.

Cemil Kılıç 2

Cemil Kılıç Kimdir?

Cemil Kılıç, İstanbul'da 1975 yılında doğdu ve aslen Sinoplu'dur. İlköğrenimini Sinop ve İstanbul'da tamamladıktan sonra, İstanbul Küçükköy İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi ve ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve İslam Felsefesi bölümünden mezun oldu.

Cemil Kılıç'ın Asıl Mesleği Nedir?

1998 yılında Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başlayan Kılıç, 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak

atanmıştır. Master eğitimini 2001 yılında tamamlamıştır. Kılıç, akademik kariyerine devam ederek Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji alanında yüksek lisansını tamamlamış ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinde aktif olarak görev almıştır, bunlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim İş Sendikası yer almaktadır.

145719193 Cemil Kilic

Cemil Kılıç Öğretmenlikten İhraç Edildi?

Cemil Kılıç, Aralık 2022'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlikten ihraç edilmiştir. Kararın tarikatların isteği doğrultusunda alındığını iddia eden Kılıç, kararı haksız ve hukuksuz olarak değerlendirerek kamuoyuna açıklamada bulunmuş ve "Artık milletimin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün memuru olduğunu" belirtmiştir.

Cemil Kılıç'ın Kitapları

Cemil Kılıç'ın yazdığı bazı kitaplar şunlardır:

  • Kur'an ile Aldatmak-İslam'a Kurulan Pusu
  • Cami ve Siyaset
  • Türkçe İbadet
  • Atatürk ve Türkçenin Işığı
  • İslam Bu-Muhammedi İslam

Cemil Kılıç Neden Saldırıya Uğradı?

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, tekbirli ve sopalı bir saldırıya maruz kalmıştır. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırganların ellerinde sopalarla "Allahu Ekber" diyerek saldırdıklarını belirtmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Ailecek Nereye Gidilir? Antalya'da Ailecek Gezilecek Yerler

Antalya'da Ailecek Nereye Gidilir? Antalya'da Ailecek Gezilecek Yerler