Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İhmal edenlere cezalar yağdı! 1 Milyon araç ceza aldı

İhmal edenlere cezalar yağdı! 1 Milyon araç ceza aldı

Bakan Özhaseki, araç sahiplerini uyardı. Egzoz muayenesi yaptırmayan 1 milyon araca ceza kesildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İhmal edenlere cezalar yağdı! 1 Milyon araç ceza aldı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından tüm araç sahiplerini uyararak, trafikteki hava kirliliğini azaltmak amacıyla hayata geçirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulamasının 81 ilde başladığını duyurdu. EGEDES sistemi sayesinde, egzoz muayenesi yaptırmamış araçların trafik akışını engellemeden tespit edilebildiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, egzoz muayenesi yapmayan araç sahiplerine yönelik uygulanan idari yaptırımlar hakkında bilgi verdi. Özhaseki, "Temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'i 81 şehrimizde uygulamayı sürdürüyoruz. EGEDES ile trafik kaynaklı hava kirliliğini önlemek için egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçları tespit ediyoruz" dedi.

Ekran Goruntusu 2024 01 11 115141

Yaptıkları denetimlerde, egzoz emisyonu ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını belirten Özhaseki, "Dünyamızı daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, EGEDES projesinin, denetim etkinliğini artırmak ve ulaşım kaynaklı emisyonları azaltmak amacıyla hayata geçirildiğini açıkladı. Ege, araçlarda bulunan plaka tanıma cihazıyla seyir halindeki araçların plakalarının okunduğunu ve egzoz emisyon ölçümü yapılmayan araçlara idari yaptırım uygulandığını belirtti. "2023 yılı için egzoz emisyon ölçümünü yaptırmamanın idari para cezası 6 bin 275 lira. Son bir yıl içinde, yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü yapmadan trafiğe çıktığını tespit ettik" diyen Ege, tüm araç sahiplerini egzoz emisyon ölçümlerine gerekli hassasiyeti göstermeye ve e-Devlet üzerinden ölçüm sürelerini takip etmeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükşehir'den Korkuteli üreticilere tarımsal destek

Büyükşehir'den Korkuteli üreticilere tarımsal destek