Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Ülkeler mühendisle kalkınır”

“Ülkeler mühendisle kalkınır”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Antalya Şubesi 30’uncu kuruluş yılı ve plaket töreni üyelerin katılımıyla Hotel Su’da gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Ülkeler mühendisle kalkınır”

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, “2022 yılında şubemizin kuruluşunun 30’uncu yılını kutlamak, aynı zamanda meslekte 30 yılını tamamlamış üyelerimize anı plaketlerini sunmak üzere bir araya geldik. Bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Antalya Şubesi 30’uncu kuruluş yılı ve plaket töreninde, meslekte 30’uncu yılını tamamlamış üyelere anı plaketleri takdim edildi. 23 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen programa şube kurucu üyeleri ve meslekte 30 yılını dolduran üyeler, önceki dönem şube başkanları, Oda başkanları ve ebediyete intikal etmiş kurucu üyelerin aileleri katıldı. Açılış konuşması ve plaket töreninin ardından ise programa, O Ses Türkiye yarışmasında Antalya’yı temsil etmiş ve müzik sektörüne hızlı bir giriş yapmış Müzisyen Turgut Çıngı konseri damga vurdu. Davetliler Turgut Çıngı şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

OKAN HANÇER (2)-1

“1992 YILINDA ŞUBE STATÜSÜNÜ KAZANDI”

HKMO Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, törende yaptığı konuşmada, “Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, TMMOB’la aynı yılda, 1954'te kurulmuştur. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, birliğin 10 kurucu üyesi meslek odasından biridir. 2022 yılında yaklaşık 620 bin üyesi TMMOB’a bağlı 24 adet odadan bir tanesidir. Anayasanın 135. maddesi kapsamında kamu kurumu niteliğinde 68 yıllık bir meslek kuruluşudur. Antalya şubemiz ise 38 yıl kadar temsilcilik olarak faaliyet gösterdikten sonra o dönemdeki meslektaşlarımızın girişimleri sonucu 1992 yılında şube statüsünü kazanmıştır. Bu vesileyle 2022 yılında şubemizin kuruluşunun 30’uncu yılını kutlamak, aynı zamanda meslekte 30 yılını tamamlamış üyelerimize anı plaketlerini sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

HKMO 30 (8)

“MÜHENDİSLERİN REFAH SEVİYESİ ARTTIRILMALI”

“Ülkemizin ve mesleğimizin sorunları var” diyen Başkan Hançer, “Bizler meslek odası olarak ülke sorunlarını mesleğimizin sorunlarından çok da farklı görmüyoruz. Şubemizi yakından takip edenlerin de bileceği üzere ülke, kent ve meslek sorunları ile ilgili uzman olduğumuz konularda kamuoyuna açıklama yapıyor zaman zamanda gerekli gördüğünüz konularda hukuki girişimlerde bulunuyoruz. Ülkeler ilimle, bilimle, fenle; mühendisleri ile kalkınırlar. Mühendislerin eğitim ve istihdam sorunları çözerek refah seviyeleri arttırılmalıdır. Özellikle Kamuda çalışan mühendis meslektaşlarımızın maaşlarında hakkaniyetli bir iyileştirme yapılmalıdır” dedi.

HABER/Fadime YİĞİT

HKMO 30 (15)HKMO 30 (14)HKMO 30 (13)HKMO 30 (4)HKMO 30 (1)HKMO 30 (2)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HERŞEYİ KÜL OLDU

HERŞEYİ KÜL OLDU