Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Herkes ayakta Eğitim Bir-Sen suskun

Herkes ayakta Eğitim Bir-Sen suskun

9 Haziran’da “Eğitimci istismarı” başlığıyla gündeme taşıdığımız Antalya’daki Muratpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı A. Y.’nin 10’uncu sınıf bir öğrenciyi taciz etmesi ve soruşturma sürerken A.Y.’nin görevine devam etmesi skandalı sonrası Türkiye ayağa kalktı. Eğitim Sen Genel Merkezi ve Antalya Şubesi konuya sahip çıkarken ilk ve en büyük eylem yaklaşık 13 kurum tarafından gerçekleştirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Herkes ayakta Eğitim Bir-Sen suskun

Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi Antalya’da sokağa çıkan 2 parti olurken o müdür yardımcısının görevden alınmasını istedi. Eğitim İş Sendikası, taciz skandalına ilişkin basın açıklamasıyla tepki gösterirken, Antalya Kadın Platformu son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı ve o müdür yardımcısı görevden alındı. Ancak tek ses müdür yardımcısının sendikasından çıkmadı.

AÇIKLAMA YAPMAYI UYGUN BULMADI

‘Eğitimci istismarı’ başlığı ile Türkiye gündemine taşıdığımız haber eğitim sendikalarını harekete geçirmişti. Sendikaların yaptığı eylemler ile müdür yardımcısı açığa alınmıştı. Konuyla ilgili olarak eğitim sendikalarının birçoğu açıklama yaparken Eğitim Bir-Sen sessizliğini korudu. Tacizci müdür yardımcısının Eğitim Bir-Sen sendikasına üye olduğu da bilinirken konuyla ilgili olarak Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, yürütülen bir soruşturma olduğunu belirterek açıklama yapmanın uygun olmadığını kaydetti.

Süleyman Gezici

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Okullar tarikatların kuşatması altında”

“Okullar tarikatların kuşatması altında”