Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem HEDEP, iktidarın İsrail ile ilişkilerinin incelenmesi için Meclis araştırması talep etti

HEDEP, iktidarın İsrail ile ilişkilerinin incelenmesi için Meclis araştırması talep etti

İsrail'e yönelik sert açıklamalara rağmen, iktidarın askeri ve ekonomik ilişkileri sürdürdüğüne dair HEDEP'li yetkililer, bu ikili ilişkinin devam etmesinin temel nedenlerinin araştırılması amacıyla Meclis araştırması açılması talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HEDEP, iktidarın İsrail ile ilişkilerinin incelenmesi için Meclis araştırması talep etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Türkiye'nin İsrail ile devam eden askeri, ekonomik ve ticari ilişkilerinin durdurulması ve bu bağımlılığın sürmesinin temel nedenlerinin araştırılması amacıyla Meclis araştırması açılması talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

HEDEP yetkilileri, hükümetin İsrail'e yönelik "terör devleti" tanımlamasına rağmen, askeri, ekonomik ve ticari işbirliğinin devam etmesini eleştirerek, özellikle askeri işbirliği anlaşmalarının gizlilik içerisinde tutulduğunu belirtti. Dilekçede, Türkiye'den İsrail'e yapılan yaklaşık 300 yük gemisi sevkiyatına dikkat çekildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e olan bağımlılığa işaret eden açıklamalarına vurgu yapılarak, bu ilişkinin devam etmesinin gösterildiği ifade edildi. HEDEP'in sunduğu dilekçede, İsrail ile olan ikili ilişkinin altında yatan temel nedenlerin meclis araştırması açılarak tüm boyutlarıyla detaylı bir şekilde incelenmesi talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başarılı Türk hakeme Avrupa'da görev

Başarılı Türk hakeme Avrupa'da görev