Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Halk açlığa mahkum edildi”

“Halk açlığa mahkum edildi”

Emeklilerin bir kısmına yapılan yüzde 25’lik zammı protesto etmek için İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü önünde toplanan Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, emekli maaşlarının yetersizliğini belirtmek üzere iş başvurusunda bulundu. Tüm Emekliler Sendikası üyeleri, “Halk açlığa mahkum edildi” diyerek AKP iktidarını eleştirdi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Halk açlığa mahkum edildi”

WhatsApp Image 2023-07-12 at 14.45.48WhatsApp Image 2023-07-12 at 14.45.49

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi üyeleri emeklilerin bir kısmına yapılan yüzde 25 oranında ki zammın emekliye yetmediğini dile getirdi. Basın açıklamasını okuyan Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlara dile getirerek, “Görüldüğü üzere, bizi hayat pahalılığına ezdiren iktidarın yarattığı hayat pahalılığına karşı yaşamak için çare arıyoruz. İlerlemiş yaşımıza rağmen iş arıyoruz. Çünkü geçinemiyoruz. Biz utanılacak bir şey yapmıyoruz. Onurumuzla insanca yaşanacak ortam yaratmak istiyoruz. Emeklileri aş evi kapılarına, pazar artıklarına mahkum edilmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EMEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Başkan Bilge Torosoğlu, “Bir şeye dikkat çekmek istiyoruz. En düşük zam emeklilere yapılmıştır. Hükümet anlaşılan emeklileri dikkate almıyor. Nasıl olsa seçimleri kotardı. Yani ‘Atı alan Üsküdar'ı geçti’, diyor. Bir ülke böyle yönetilemez. Halkını açlığa mahkûm edemez. Unutulmasın ki  bu devran böyle gitmez. Birazdan yaşımıza ve eğitimimize uygun iş başvurusunda bulunacağız. Eğer aynı işe işsiz bir genç kardeşimiz de başvurmuşsa, ilk önce o kardeşimize önceliğimizi düşünmeden vereceğiz. İktidara buradan sesleniyoruz. Bizim maaşlarımıza da yüzde 25'e ek olarak 8 bin lira ekleyin. Beklentilerimiz karşılanmazsa mücadelemiz kesintisiz sürecektir” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaz kursları sürüyor

Yaz kursları sürüyor