Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Hafriyat Odası'nda ipler gerildi! Özgür Bucak'a cevap geldi

Hafriyat Odası'nda ipler gerildi! Özgür Bucak'a cevap geldi

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın rant iddialarına yönelik odanın yönetim kurulundan açıklama yapıldı.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hafriyat Odası'nda ipler gerildi! Özgür Bucak'a cevap geldi
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya Briketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Odası Başkanı Özgür Bucaklı, yıllık 1 milyar lirayı bulan hafriyat gelirinin paylaşılmaya çalışıldığını ancak bu paradan Antalyaspor'un faydalanmaması için sistem oluşturulduğunu önceki gün düzenlenen basın toplantısında öne sürdü. Söz konusu oluşuma karşı geldiği gerekçesiyle esnafın dahil tehdit edildiğini iddia eden Bucaklı, bazı yönetim kurulu üyelerinin girişimiyle 1,5 yıl önceden olağanüstü seçim kararı alındığını belirtti. Özgür Bucaklı, Antalyaspor yetkilileri ve odanın yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladıktan sonra oda yönetimi harekete geçti. Hafriyat Odası’nın Başkan Vekili Halil Efe Çevik yönetim kurulu üyeleriyle beraber basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Hafriyat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Seven, Evren Çınar, Mesut Gülbahar, Ali Özcan, Hasan Otuzaltı ve Kenan Say katıldı. 


PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR YAPILDI
 

Türkiye’nin başarılı takımlarından olan Antalyaspor transfer prangasını çıkarmak için verdiği çaba sonucunda bir süreliğine transfer yasağı kaldırdı. Tekrardan transfer yasağı prangasını boynuna geçiren kırmızı beyaz takıma geçmiş yıllarda vergi borçlarının altından kalkması için maddi gelir sağlanması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hafriyat işi arap saçına döndü. Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı’nın düzenlediği basın açıklamasından saatler sonra Bahattin Özkesemen, Antalyaspor Hafriyat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmecisi olarak, Bucaklı'nın iddialarına yanıt verdi ve yaptıkları işlerin detaylarını paylaştı. Başkan Bucaklı'nın yönetimden habersiz çek talep ettiğini iddia etti. Herkesin eteğindeki taşları döktüğü bir açıklama da hafriyat odası yönetiminden geldi. Antalya Briketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Odası Başkan Vekili Halil Efe Çevik, Özgür Bucaklı’ya ¨ Abilerin tarafından verilen audi a8,7 adet villa ve Boğaçaydaki ocaktan yüzde 10 hisse verildiği iddiaları doğru mudur?¨ şeklindeki soruları gündem oldu.
 

ERKEN SEÇİm KARARI ALINDI

Hafriyat Odası’nın 740 bin TL borcu olduğunu ile süren Halil Efe Çevik, ¨Toplantı için önceden iletişim kurmamıza karşın Özgür Bucaklı telefonlarını kapatarak toplantılara katılmadı. Bizler diğer arkadaşlarımızla beraber odamızın maddi sıkıntı içerisinde olduğunu bildiğimiz için ve Özgür Bucaklı’ya odamızın 740 bin TL borcumuz olduğundan dolayı her ayda aylık 68 bin TL açık verdiğimiz için bizler o gün odamızın daha fazla borç içerisine girmemesi için odamıza alınan Mercedes Vito makam aracı ve yine odamız üzerinden lüks olarak gördüğümüz şoför ücretinin odamız üyelerinin menfaatini düşünerek aracın satışı personelin çıkışını oy birliği ile oylayarak karara bağladık. O gün seçimle alakalı herhangi bir karar almadık. Özgür Bucaklı’nın da katılmasını istediğimiz toplantıya yine gelmemesi üzerine kendisini aradığımızda ‘Ben başkanım beni sorgulayamazsınız elinizden geleni yapın hepiniz hakkında dava açacağım’ dedi. Yeterli çoğunluk sağlandığı için toplantımızı yaparak erken seçim kararını arkadaşlarımızla aldık¨ dedi.
 

YOLSUZLUK İDDİASINI ÖNE SÜRDÜ
 

Ekonomik açıdan zor zamanlar geçiren Hafriyat Odası’nın borç yükünü hafifletmek için destek aldıklarını söyleyen Çevik, ¨Özgür Bucaklı’nın başkan olarak katıldığı toplantıda taşeron firma tarafından odamız yararına ve giderlerine kullanılmak üzere 3 parça halinde 750 bin TL, 257 bin 800 TL ve 250 bin TL çek verilmiştir. Çeklerin tahsil günü geldiğinde Özgür Bucaklı tarafından belirlenen kişi ve kişiler tarafından çekler bankadan tahsil ettirilmiş odamız hesaplarına herhangi bir para yatmamıştır. Meselenin özü de budur aslında bizler odamızın giderlerini karşılayamadığımız zor zamanlar geçirdiğimiz günlerde bu çeklerin karşılığındaki paraları Özgür Bucaklı’ya her sorduğumuzda her bir yönetim kurulu arkadaşlarımıza karıştırmayın bu konuları diye bizleri sürekli geçiştirdi. Özgür Bucaklı’nın toplantılara katılmayışının sebebi de bu çeklerin sorulmasıydı¨ şeklinde iddialarda bulundu.
 

İDDİALARI REDDETTİ
 

Halil Efe Çevik’in Özgür Bucaklı’ya yönelttiği, ¨Bu çeklerin parası nerede, bu çekleri kim tahsil etti, Özgür Bucaklı odamıza kesilmiş olan 80 Bin TL’lik araç bakım faturası hangi aracın bedelidir? Acaba odamız aracına fatura edilip kendi şahsi aracınızın masrafları yapılmış ve odamıza ödettirilmiş olabilir mi?¨sorularına karşı Bucaklı yanıtsız kalmadı. Özgür Bucaklı, ¨Tüm bu iddialar yalan ve asılsızdır. Evrakla konuşacağım. 80 bin TL’lik araç tamir faturasıyla ilgili servis beni aradı. Yarın kendisi avukatıyla suç duyurusunda bulunacak. Söz konusu villaların tapusunu çıkarıyorum. 7 Ekim 2022 tarihinde satın aldım. Odanın şu bana 740 bin TL parası var. Odanın şu an bana olan borcu dışında bir borcu yok. Şahsıma yöneltilen tüm iddialar yalan. Bu konu hakkında evraklarla detaylı bir acıkama yapacağım. Bugün Antalyaspor Vakfı’nın yapacağı toplantıyı da takip edeceğim¨ dedi.
 

ÖZGÜR BUCAK'A SESLENDİ

Basın açıklamasınında devamında Halil Efe Çevik konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Bizler buradan Özgür Bucaklı’ya yönetim kurulu üyeleri olarak soruyoruz;
Bu çeklerin parası nerede?
Bu çekleri kim tahsil etti?
Dilek isminde bir bayanın bu çekleri tahsil ettiği iddiası doğru mu?
Bu bayan kimdir görevi nedir ? 
Dün yaptığı toplantıda çamur at izi kalsın politikasıyla herkesi zan altında bırakmaya çalışan ve iftiralar ortaya atan Özgür Bucaklı’ya belgeli bir soru daha soruyoruz?
Özgür Bucaklı odamıza kesilmiş olan 80 Bin TL’lik araç bakım faturası hangi aracın bedelidir. Acaba odamız aracına fatura edilip kendi şahsi aracınızın masrafları yapılmış ve odamıza ödettirilmiş olabilir mi? 
Özgür Bucaklı Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan 13 maddelik anlaşmada esnaf halinden memnunken whatsapp'tan eylem grubu kurarak 400 kamyonla büyükşehir belediyesinin önünü neden kapatmaya kalktın? 

ÇABA SARF ETMEDİ

Büyükşehir Belediyesi anlaşma maddelerine uyarken sen esnafımızı neden mağdur etmek için çaba sarf ettin?
Ben Başkanım benim araçlarıma kimse karışamaz kimse ceza yazamaz diyerek kimleri tehdit ettin ?
Esnafımız kurallara uyarken sen neden kural tanımaz hallere büründün?
Ferro Kromla sözleşme yaparak buradan alınan insan sağlığına zararlı madde atıklarını Kızıllı döküm sahasına götürmek için sözleşme yaptığın halde niçin okçular vakfının bulunduğu araziye döktün?
Dünkü toplantıda Antalyaspor’u çok sevdiğini söylediğin halde aldığın döküm ücretini neden Antalyaspor’a yatırmadın?
Isparta yolundaki karayolları malzeme aldığı ocak alanına sera atıklarını neden döktün?
Bahattin Özkesemen ile hiç görüşmediğini iddia ettiğini söylüyorsun bu videoya ne söyleyeceksin? 
Özgür Bucaklı Öz-ko firmasınan haberin olmadığını söylemişsin Whatsapp grubunda bu konu konuşuldu ve hayırlı olsun diye mesaj atmadın mı ? 

SENİN OLMADIĞIN HİÇBİR MASADA OLMADIK

Kaşe firması olarak kullanıldığını beyan ediyorsun fakat şirketin kuruluş aşamasında sen de bilgi sahibiydin. Hangi evraka kaşe vurulmuş bunu açıkla? Şirketin evrakları elimizde mali verileri boştur basın mensubu arkadaşlara evraklar verilecektir.
Özgür Bucaklı yönetim kurulu üyemiz Ali Özcan’ın kimliğini isteyerek ikinci bir firma kurulmasını talep etmiştir. Kurulma aşamasında bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız karşı çıkmıştır. Başkan vekili olarak hazır ki şirket var faaliyete geçirememişken yeni bir şirkete ihtiyaç olmadığını söyledim.
Oba şirketi ile ilgili bir tane resmi evrak varsa çık açıkla.
Kendi kafanda kurduğun senaryoları hayata geçiremeyince kötü olarak bizi gösterdin ama yaptıkların ayağına dolandı?
Biz senin olmadığın hiçbir masada olmadık ama sen bizim olmadığımız masada arkamızdan bir çok iş çevirdin.
Abilerin tarafından verilen Audi A 8, 7 adet villa ve Boğaçay'daki ocaktan yüzde 10 hisse verildiği iddiaları doğru mudur?

Perşembe günü odamız üyeleri bir seçim yapacak. Ya yolsuzlukla anılan bir yönetimi seçecek ya da bizlere güvenip şeffaf, hesap sorulabilir ben değil biz diyen bir yönetim anlayışını seçecek. Bizler Valilik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile esnaflarımız arasında köprü olacak onların derdiyle dertlenip kazançlarının artması için mücadele edeceğiz.

Antalyaspor’da hafriyat krizi büyümeye devam ederken Özgür Bucaklı’ya yanıt, iddiaların hedefindeki Antalyaspor hafriyat işletmecisi Bahattin Özkesemen’den geldi. 1 milyar TL’lik yolsuzluk iddialarına cevap veren Özkesemen, “9 ayda 57 milyon TL ciro yaptık. 1 milyar TL uçuk bir rakam. Ortalama nedir aylık 3-5 milyon TL’dir. Şuanda iş hacmi düşük. Oda seçimlerine yönelik bir dahilimiz yoktur. Bizden odanın eksiklerinin giderilmesi için 2 milyon TL istediler. Biz kendi gelirimizden 1 milyon 250 bin TL olacak şekilde 3 parça çek verdik” şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kaçakçılığa Büyük Darbe

Antalya'da Kaçakçılığa Büyük Darbe