Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki Güvenlik Zirvesi sona erdi

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki Güvenlik Zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde güvenlik zirvesi düzenlendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki Güvenlik Zirvesi sona erdi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki terör saldırısında 9 askerimiz şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde güvenlik zirvesi düzenlendi.

Dolmabahçe’de düzenlenen toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. Güvenlik Zirvesi sona erdi.
 

Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Meral Akşener ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda görüştü. Görüşmede, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki terör saldırısı ve devam eden terörle mücadele harekatlarına ilişkin gelişmeler ele alındı.

Şırnak'ta tören düzenlendi

9 şehit için Şırnak'taki 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

Zirveden İlk Açıklama Geldi

Güvenlik Zirvesi'nde alınan kararlar çerçevesinde, güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonların, Irak ve Suriye'deki terör unsurlarını tamamen ortadan kaldırana kadar devam edeceği vurgulandı.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen güvenlik toplantısında terörle mücadele stratejileri bütünlüklü olarak değerlendirildi. Toplantıda özellikle dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi'nde gerçekleşen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atılan ve atılacak adımlar ele alındı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda terörle mücadele stratejilerimiz bütünlüklü olarak değerlendirilmiş, dün Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında attığımız ve atacağımız adımlar ele alınmıştır."

Açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelede azimli ve kararlı olduğu vurgulanarak, terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelesinin sürdürüleceği belirtildi. Irak'ın kuzeyinde başlatılan operasyonlarda 36, Suriye'nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca, Türkiye'nin güney sınırlarında "teröristan" kurulmasına kesinlikle izin verilmeyeceği vurgulandı.

Hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet dileyen açıklamada, Türkiye'nin düşmanlarının taşeronluğunu üstlenenlere karşı kararlı bir tutum sergileme kararlılığı ifade edildi. Irak ve Suriye'deki terör bataklıklarının tamamen kurutuluncaya kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Haberin sonunda ise terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki üs bölgesine sızmaya çalıştığı, çatışmalarda 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin şehit olduğu, 4 personelin de yaralandığı belirtildi. Bölgedeki operasyonların komando timlerinin katılımıyla sürdüğü, F-16'ların bölgedeki terör noktalarını vurduğu ve Irak ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava operasyonlarında 29 hedefin imha edildiği bilgisi verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jess Molho Defne Tanyeli’yi Konuk Etti! Duygusal Anlar Yaşandı

Jess Molho Defne Tanyeli’yi Konuk Etti! Duygusal Anlar Yaşandı