Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Gülveren’de kentsel dönüşüm başlıyor

Gülveren’de kentsel dönüşüm başlıyor

Kepez Belediyesi’nin, Gülveren Mahallesi’nde 135 gecekondunun 30 yıla yakın süren tapu sorununu çözecek olan kentsel dönüşüm projesi yakın bir tarihte yapım ihalesine çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gülveren’de kentsel dönüşüm başlıyor


Kepez Belediyesi’nin, Gülveren Mahallesi’nde 135 gecekondunun 30 yıla yakın süren tapu sorununu çözecek olan kentsel dönüşüm projesi yakın bir tarihte yapım ihalesine çıkıyor.

Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulu’nun, Gülveren Mahallesi’nde riskli alan ilan ettiği bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesinde sıra uygulama aşamasına geldi.

24 ayda bitirilmesi planlanıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, riskli bölge ilan edilen alandaki 135 hak sahibi ile nihai sözleşme imzaladıktan sonra yapım ihalesine çıkılacağını söyledi.  Tütüncü, ihale sürecinin bitmesinden sonra da gecekonduları tahliye ederek, kentsel dönüşümünün yapılacağı araziyi, konutları yapması için ihaleyi alan firmaya teslim edeceklerini belirtti. Konutların inşasının 24 ayda bitirilmesinin planlandığı belirten Tütüncü, konutların inşasının tamamlanmasından sonra da hak sahiplerine daire tapularını vereceklerini kaydetti.

Vatandaşın karlı çıkaran çözüm

Yapılan fizibilite çalışmalarında tapu tahsisi halinde hak sahiplerinin, arsalarını kat karşılığı müteahhitlere vermeleri halinde bir tane daire sahibi olamayacağı; bazı hak sahiplerininse arsa kullanımlarına karşılık 17, 20 metrekare gibi tapular alabileceği belirlendi. Bu nedenlerle söz konusu alanda Kentsel dönüşüm projesi yapılması kararı alındı. Kentsel dönüşümle hak sahiplerine arsası üzerinden hak sahipliliği miktarının yüzde 50’si oranında daire metrekaresi verilecek. Yani 400 metrekare hak sahipliği olan bir kişi 200 metrekarelik bir daire alabilecek.



18 ay boyunca kira yardımı

Ardından hak sahipleriyle ön sözleşme yapıldı. Kentsel dönüşüm projesinin uygulanması için belediye yetki veren ön protokolle,  hak sahiplerine verilecek alan m2’leri de belirlendi.
Kentsel dönüşüm projesi, 65 bin 911 m2 alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 135 hak sahibini kapsıyor.  
Hak sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taşınma yardımı ile 18 ay boyunca ödenen kira yardımı haklarından da faydalanacak.

Modern bir yaşam alanı kuruluyor

Kentsel dönüşüm projesi ile Akdeniz Üniversitesi’nin bulunduğu ve önemli bir ulaşım aksı olan Hürriyet Caddesi’ndeki görsel kirlilik de ortadan kalkacak. Proje ile hak sahiplerine konforlu, modern, sosyal tesis imkânlarının olduğu konutlarda yaşama imkânı sunulacak. Proje ile bölgeye sadece konut değil, kültür merkezi, kütüphane, spor alanları ve yeni yeşil alanlar da kazandırılacak.(Haber Merkezi)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyalılar Enerya Şenliği’nde buluşuyor

Antalyalılar Enerya Şenliği’nde buluşuyor