Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor! Tarih ve detaylar belli oldu

Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor! Tarih ve detaylar belli oldu

TBMM'ye sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi, önümüzdeki hafta komisyon tarafından görüşülüp ardından Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor! Tarih ve detaylar belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni torba yasa teklifi, çeşitli önemli düzenlemeler içermektedir. Bu düzenlemeler arasında, Zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin önemli bir düzenleme bulunmaktadır. Prim borçlarını ödeyemeyen vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlayan teklif, 1 Ocak 2014 tarihinden önceki GSS prim borçları ile ilgili fer'i alacakların, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi ödemelerden vazgeçilmesini içermektedir. Bu düzenleme, 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve böylece vatandaşların sigorta borçlarından kaynaklanan yükü azalmış olacaktır.

Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sistem sıkıntılarına bağlı olarak ortaya çıkan sorunları çözmeyi amaçlayan bir başka düzenleme de bulunmaktadır. GİB'in sistem arızaları nedeniyle mağdur olan vatandaşların önünü almak amacıyla, bu tür durumlarda vergi yükümlülükleri ile ilgili sürelerin uzatılması yetkisi verilmektedir. Bu sayede, vergi ödemeleri konusunda yaşanan sıkıntılar sistem arızaları nedeniyle kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesine yardımcı olacaktır.

Özetle, söz konusu torba yasa teklifi, Zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının silinmesi, nüfus müdürlüklerindeki hataların düzeltilmesi, vergi süreçlerindeki sistem sıkıntılarına çözüm getirilmesi gibi önemli düzenlemeleri içermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümitcan Uygun cinayeti: Cezayı az bulan savcı kasten işlendiğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet istedi

Ümitcan Uygun cinayeti: Cezayı az bulan savcı kasten işlendiğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet istedi