Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Süte gece yarısı zam geldi! Market fiyatları hemen değişti

Süte gece yarısı zam geldi! Market fiyatları hemen değişti

Çiğ süt fiyatı hızla yükselerek litre başına 12 liradan 15 liraya çıktı. Bu artış marketlerde etiketlere hemen yansıdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Süte gece yarısı zam geldi! Market fiyatları hemen değişti
MUHABİR: Kamer Durdu

Her gün artan ürün fiyatları trendine karşın, bugün duyurulan zam haberi süt fiyatlarını vurdu. Türkiye genelindeki marketlerde çiğ süt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, litre başına düşen maliyet 12 liradan 15 liraya çıktı.

Zincir marketlerde, yağ oranı yüzde 3.1 olan 1 litrelik sütün fiyatı ise 21.5 liradan 24 liraya çıktı. Sektör temsilcileri, bu 2.5 liralık zammın asıl sebebini, üreticilerdeki süt fiyatının 15 liraya yükselmesine bağlıyor.

Fiyat Artışları Yaklaşıyor: Önümüzdeki 15-20 Gün İçinde Başlıyor

Trakya bölgesinde çiğ sütün litre fiyatının 15.5 liraya çıkmaya başladığı belirtiliyor. Ancak sektör temsilcileri, çiğ süt arzında bir sorun olmadığını ve üretimin önümüzdeki 15-20 gün içinde artabileceğini söylüyorlar. Ayrıca, Ulusal Süt Konseyi'nin tavsiye taban fiyatına ek olarak serbest piyasa koşullarında belirlenen fiyatların olduğunu ve kaliteli süt üreten çiftçilere yüzde 10 prim ödenebileceğini vurguluyorlar.

Temsilciler, maliyet artışlarına rağmen fiyatların şu an için kontrol altında olduğunu ve baskıya maruz kalmadıklarını ifade ediyorlar. Ancak, önümüzdeki günlerde fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğu ve tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dikkatler MERCİ'de toplanıyor!

Dikkatler MERCİ'de toplanıyor!