Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Ünlü gazeteci hapishaneye mi giriyor?

Ünlü gazeteci hapishaneye mi giriyor?

Gazeteci Barış Pehlivan 5. Kez hapse gireceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü gazeteci hapishaneye mi giriyor?

Gazeteci Barış Pehlivan Marmara Cezaevine geri döneceğini sosyal medyadan duyurdu. 

Gazeteci Barış Pehlivan sosyal medya üzerindenMaramara Açık Ceza İnfaz Kurumuna geri dönmesi gerektiği hakkında gelen mesajı paylaştı. UYAP’tan gelen mesajda  “Sayın BARIŞ PEHLİVAN infaz işlemlerinizin yürütüldüğü Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumuna 01/08/2023- 15/08/2023 tarihleri arasında dönmeniz gerekmektedir” bilgisi veridi.

Gazeteci Barış Pehlivan tekrar cezaevine girme kararına tepki olarak,“Hiç kimseyi öldürmedim. Hiç kimseye tecavüz etmedim. Hiç kimseye uyuşturucu satmadım.

Eğer bu ağır suçları işleseydim utancımdan yaşayamazdım ama iktidar bana özgürlük bahşederdi.

Çıkan yeni yasayla hükmü kesinleşmiş çok ağır suçları işleyenler cezaevinden çıkabiliyorken, ben hüküm verilmeyen bir dava gerekçe gösterilerek cezaevine atılıyorum.

Hakkım olan yasadan faydalandırılmayıp 8 aylığına açık cezaevine gireceğim gibi görünüyor. Hukuki değerlendirmede lehime bir değişiklik olmazsa 15 Ağustos’ta cezaevine teslim olacağım. Gelecekse, hoş gelmiş 5. kez mahpusluk!” ifadelerini kullandı.

Barış Pehlivan kimdir?

10 Temmuz 1983 yılında doğan Barış Pehlivan, Türk gazeteci ve yazardır.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında Leman Dergi Grubu'na bağlı kültür sanat dergisi Kaçak Yayın'da muhabirlik yaptı. CNN Türk televizyon kanalında yayımlanan 'Paranın Seyir Defteri', 'Şair Ceketli Çocuk: Kazım Koyuncu', 'Nohut Oda Bakla Sofa' adlı belgesellerde sırasıyla asistanlık, yönetmen yardımcılığı ve editörlük görevlerinde bulundu. 5N1K programı için “Yabancılara Toprak Satışı”, “Şah Mesud Suikastı” gibi dosya ve haberlere imza attı. Karşı gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Haberleri ve kitapları nedeniyle birçok kez yargılandı, cezaevine girdi.

Türkiye’nin en önemli gazetecilik ödüllerine layık görüldü. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfının yönetim kurulu üyeliğini yapıyor. 2007-2021 seneleri arasında Odatv.com haber sitesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yazmaya başladı

2005–2010 yılları arasında CNN Türk için Oradaydım belgeselini hazırladı. Oradaydım belgeselinde; Türkiye'nin yakın tarihine yansıyan 250’den fazla olayı tanıklarıyla ekrana taşıdı.

Barış Terkoğlu ile birlikte Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler, Mahrem, Metastaz 16 Temmuz 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ve Cendere adlı araştırma kitaplarına imza attı. Dört kitap da yayımlandıkları dönemde çok tartışıldı ve uzun süre en çok satanlar listesinde yer aldı.

Süleyman Gezici

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İZMİR'DE KONSOLOSLUĞA SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI

İZMİR'DE KONSOLOSLUĞA SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI