Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Fazıl Say'ın İsrail eleştirisi nedeniyle Avrupa konserleri iptal edildi

Fazıl Say'ın İsrail eleştirisi nedeniyle Avrupa konserleri iptal edildi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren paylaşımları sebebiyle Zürih, Bern, Cenevre ve Luzern'deki konserleri iptal edildi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Say'ın düşünceleri nedeniyle Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fazıl Say'ın İsrail eleştirisi nedeniyle Avrupa konserleri iptal edildi
MUHABİR: Kamer Durdu

Konser İptali ve Migros'un Gerekçesi

İsviçre'de Migros firmasının organize ettiği 4 konser planında Fazıl Say'ın programdan çıkarıldığı belirtiliyor. Migros yetkilileri, konserin iptal gerekçesini, piyanistin İsrail-Filistin gerilimi konusundaki sosyal medya paylaşımları olarak gösterdi.

Fazıl Say'ın Açıklamaları

Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, programın değiştirilme sebebini İsrail-Filistin gerilimi konusundaki görüşlerine dayandırdı. Ortadoğu krizi sürecinde yaptığı toplam 3 tweet ve bir video konuşmasıyla barıştan yana olduğunu vurguladı. İsrail'e sık sık gittiğini ve terör olaylarından üzüntü duyduğunu, ancak Netanyahu'nun savaş siyasetini eleştirdiğini ve Erdoğan'ın barışçıl yaklaşımını desteklediğini belirtti.

640xauto-18

Sanat ve İfade Özgürlüğü

Fazıl Say, konserlerinin iptal edilmesini ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi. Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulması gerektiğini düşündüğünü ancak bu olayın güvenini sarsan bir durum olduğunu ifade etti. Her bireyin görüşe sahip olabileceğini ve bu görüşlerin mesleki hayata yansıtılmaması gerektiğini vurguladı.

640xauto (1)-7

AK Parti'nin Tepkisi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Fazıl Say'ın konserlerinin İsrail'in saldırılarına karşı çıkması nedeniyle iptal edilmesini kınadı. Çelik, bu kararın birçok aydını, yazarı, sanatçıyı hedef alan karanlık bir zihniyetin bir parçası olduğunu ifade etti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
0 850’li Numaraların Tac*zine Son Verilmesi İçin Ne yapılmalı?

0 850’li Numaraların Tac*zine Son Verilmesi İçin Ne yapılmalı?