Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Evinde doğal gaz kullananlar dikkat! 2025’e kadar sayaçlar sökülecek

Evinde doğal gaz kullananlar dikkat! 2025’e kadar sayaçlar sökülecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2014-2019 yılları arasında piyasaya sürülen doğal gaz sayaçlarının 2025 yılına kadar aşamalı olarak değiştirilmesini zorunlu kılacak yeni bir genelge yayımladı. Eski sayaçların güncellenmemesi durumunda kullanıcılar için para cezası uygulanacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evinde doğal gaz kullananlar dikkat! 2025’e kadar sayaçlar sökülecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarına ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Bu düzenleme, enerji tüketiminin doğruluğunu artırmak ve güvenilirliği sağlamak amacıyla getirildi. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğal gaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar aşamalı olarak değiştirilmesi gerekecek.

Denetimler Ücretsiz Olacak

Yeni düzenleme kapsamında, eski sayaçlar ilçe yönetimleri veya kullanıcıların tercih ettiği servisler tarafından denetlenecek. Denetim sürecinde herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Sayaçların uygunluk durumu yapılan muayenelerde belirlenecek ve uygun sayaçlar damgalanacak.

Sayaçların Sökülme Tarihi

2014-2019 yılları arasında piyasaya sürülen veya bu süre zarfında son muayenesi yapılan doğal gaz sayaçlarının, Şubat ayının sonuna kadar sökülüp detaylı bir denetimden geçirilmesi gerekecek. Bu süreç, ilgili kullanıcılara ve ilçe belediyelerine bildirilecek.

Para Cezası Uygulanacak

Genelgeye uyum sağlamayan veya eksik rapor sunan kullanıcılara 10 bin lira para cezası uygulanacak. Bu düzenleme, enerji tüketim sisteminin güvenilirliğini artırmak ve sayaçların standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla getirildi. Bakanlık, denetim işlemlerinde herhangi bir ücret talep etmeyeceğini açıkladı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da yanan otomobilde erkek ces*di bulundu

Adana'da yanan otomobilde erkek ces*di bulundu