Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan'ın korumaları işkence suçlamasıyla yargılanacak

Erdoğan'ın korumaları işkence suçlamasıyla yargılanacak

İstanbul'da gerçekleşen düğün trafiği kapatma olayının yankıları sürüyor! Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun korumalar tarafından darp edilmesiyle başlayan süreçte, işkence iddiaları gündemi sarsıyor. İşkence suçlamalarıyla ilgili davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talebiyle gelişmeler devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'ın korumaları işkence suçlamasıyla yargılanacak
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da 5 yıl önce Çırağan Sarayı'nda meydana gelen bir düğün nedeniyle trafik kapatılmasına tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın korumaları tarafından darp edildi. Sürenoğlu'nun yaşadığı bu olayın ardından hukuk mücadelesi başladı.

Sürenoğlu Davası: Yargılama Süreci Devam Ediyor

Sürenoğlu'nun yaşadığı olayın ardından başlatılan hukuk mücadelesi devam ediyor. 5 yıllık bir sürenin ardından hala görevde olan sanıklar E.F.A. ile Ö.F.K. hakkında "basit kasten yaralama" suçundan İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1.5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Savcının Mütalaası ve İşkence Suçu İddiası

Dünkü duruşmada savcı, suçlamanın "işkence suçunu oluşturma ihtimali" bulunduğunu belirtti. Savcı, işkence suçunun yetkinin ağır ceza mahkemesinde olduğunu ifade ederek, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Sertuğ Sürenoğlu'na yapılan saldırıya ilişkin süreç devam ederken, davanın ağır ceza mahkemesinde görülecek olması önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Kamuoyu, adaletin sağlanması ve benzer olayların önlenmesi adına davanın titizlikle takip edilmesini bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya 21 Şubat 2024 Çarşamba Hava Durumu

Antalya 21 Şubat 2024 Çarşamba Hava Durumu