Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan’ın açılışını yaptığı yeri babalar gibi satıyorlar. Çok sert EXPO tepkisi

Erdoğan’ın açılışını yaptığı yeri babalar gibi satıyorlar. Çok sert EXPO tepkisi

Yapımından yönetimine adı skandallara konu olan, Erdoğan tarafından 2016’da açıklanan 1 milyar 720 milyon TL maliyeti ile yapılan Aksu ilçesindeki EXPO alanı, parsel parsel satışa sunulduğu bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan’ın açılışını yaptığı yeri babalar gibi satıyorlar. Çok sert EXPO tepkisi

Antalya Gerçek Gazetesi / Özel Haber / Arda KIR

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, EXPO’nun kamuda kalması için tüm yasal yolları kullanacaklarını belirterek, “İktidar kaynak arayışı içerisinde, kaynağı da kamunun arazisini birilerine peşkeş çekmekte buldu” sözlerini kullandı.

1 milyon 64 bin 287 metrekarelik EXPO Alanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından parsellere ayrılarak satışa sunuldu. Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan alan bir süredir atıl vaziyette idi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca tarafından çadırkent veya konteyner kent olarak kullanım önerisi yapılan EXPO alanının satışa sunulması hakkında konuşan ZMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, “EXPO alanı birilerine peşkeş çekilecek” diyerek alanın kamuda kalması gerektiğini belirtti.

“KAMU ARAZİLERİNE DOKUNMAYIN”

ZMO Antalya Şube Başkanı Dursun Büyüktaş, “Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan, 23 Nisan 2016 da açılışı yapılan, 1 milyar 720 milyon TL yatırımla hayata geçirilen EXPO alanı iktidarın aldığı bir kararla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Kaynak arayışı içerisinde olan iktidar gene en kolay yolu seçerek kamuya ait varlıkları satarak kaynak bulmaya çalışmaktadır. Kaynak bulmak kamu arazilerini özelleştirerek, satarak olmamalı” dedi.

“TARIM ARAZİSİ EKONOMİYE KAZANDIRILMALI”

“Bu kararla, birinci sınıf tarım arazisi niteliğindeki alan maalesef birilerine peşkeş çekilecektir” diyerek AKP iktidarına yüklenen Başkan Dursun Büyüktaş, “Bir süredir atıl vaziyette bırakılarak aslında devlete yük oluyor mantığı ile söz konusu satışın alt yapısı da oluşturulmaktaydı. İktidar kaynak bulmak için kamuya ait tarım alanlarının satışından vaz geçmelidir. Bu alan tarım alanı olarak kullanılarak ekonomiye kazandırılmalıdır. Elden çıkan tarım alanlarının tekrar geri döndürülmesi maalesef mümkün olmamaktadır. Bu alanın da elden çıkarılarak yapılaşmaya açılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. İktidarın bir an önce bu yanlıştan dönerek bu alanın tarımsal amaçlı kullanılacak şekilde ekonomiye kazandırmanın yollarını bulması gerekir. EXPO alanı kamunun elinde kalmalıdır. İktidarın bu yanlıştan dönmemesi durumunda ZMO olarak söz konusu satışın iptali için her türlü yasal yolları kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargıtay'dan boşanan çiftler için emsal karar

Yargıtay'dan boşanan çiftler için emsal karar