Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan'dan İran'a Taziye Mesajı: 'Reisi'yi bölgenin huzuru için çaba gösterdiği için saygıyla anıyorum'

Erdoğan'dan İran'a Taziye Mesajı: 'Reisi'yi bölgenin huzuru için çaba gösterdiği için saygıyla anıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve diğer kişiler için taziye mesajı yayımlayarak, Türkiye'nin İran'ın yanında olacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan İran'a Taziye Mesajı: 'Reisi'yi bölgenin huzuru için çaba gösterdiği için saygıyla anıyorum'
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajında, "Başta İran İslam Cumhuriyeti'nin Dini Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükümetine, Sayın Reisi'nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran'ın yanında olacağız" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'dan Vefat Edenler İçin Rahmet Dilekleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan, "Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan: "Reisi'nin Çabalarını Minnetle Anıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresi boyunca İran halkının ve bölgenin huzuru için çaba gösteren Cumhurbaşkanı Reisi'yi saygıyla ve minnetle andığını belirtti. Erdoğan, "Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dini Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükümetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum" şeklinde konuştu.

'Türkiye İran'ın Yanında Olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, İran'ın bu zor günlerinde de yanında olacağını vurguladı. "Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız" ifadeleriyle dayanışma mesajı verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reisi'nin Yerine Geçici Olarak Yardımcısı Atandı: İran'da Beş Günlük Ulusal Yas İlan Edildi

Reisi'nin Yerine Geçici Olarak Yardımcısı Atandı: İran'da Beş Günlük Ulusal Yas İlan Edildi