Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Erdoğan imzaladı! 3 bakan yardımcısı görevden alındı

Erdoğan imzaladı! 3 bakan yardımcısı görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla duyurulan son atama ve görevden alma kararları, devlet kurumlarında önemli değişikliklere yol açtı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan imzaladı! 3 bakan yardımcısı görevden alındı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan yeni kararlarla birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan atama ve görevden alma kararları, çeşitli bakanlık ve devlet kurumlarında önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Cemal Sami Tüfekçi görevden alınarak yerine Musa Heybet atandı. Sağlık Bakanlığı'ndan Huzeyfe Yılmaz görevden alınırken, yerine Yasin Ayfer Erkoç getirildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun görevine son verilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit yeni atanmış isim oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndaki Değişiklikler

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda da köklü değişiklikler yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine Muhammet Kasım Gönüllü atandı. Ayrıca, Bakanlık bünyesinde Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı. Yerlerine Emre Dabak atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Yenilikler

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da bazı değişiklikler yapıldı. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak Ali Ayvazoğlu'nun yerine Erhan Karakaya, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak ise Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Yeni Atamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda yapılan atamalar ise oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Altyapı Genel Müdürlüğüne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Burak Aykan, Denizcilik Genel Müdürlüğüne Ünal Baylan, Personel Genel Müdürlüğüne Necmiye Leyla Akıncı atandı. Ayrıca, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne Salih Tan, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüne Murat Baştor getirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı'na Selami Yazıcı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na İbrahim Kolcu atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Enes Çakmak, Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Akkaya getirildi. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise Ufuk Yalçın atandı.

TÜBİTAK ve Diğer Kurumlarda Yeni İsimler

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı'na Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığı'na Mesut Güner ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Ahmet Yozgatlıgil atandı. Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu getirildi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndaki açık bulunan Başkan Yardımcılığı'na Murat Kazancı atandı. Orman Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer atandı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince getirildi.

Rekabet Kurulu'nda Dağılan Görevler

Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alınırken, yerine Rıdvan Duran atandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe'nin Yeni Transferi David Datro Fofana Kimdir?

Göztepe'nin Yeni Transferi David Datro Fofana Kimdir?