Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Magazin Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl Yayladere'ye atandı

Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl Yayladere'ye atandı

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'e atandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Miss Turkey birincisi İdil Bilgen Bingöl Yayladere'ye atandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kura sonuçları açıklandı. Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen, Bingöl'e atandı.

118. Dönem DHY Kura Sonuçları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kura sonuçları açıklandı. Doktor adayları, bu kura ile hangi illerde görev yapacaklarını öğrendi.

Miss Turkey Birincisi İdil Bilgen Bingöl’e Atandı

Miss Turkey 2024 birincisi seçilen ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası sonucunda Bingöl Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi'ne atandı. Bilgen, doktorluk mesleğine Bingöl'de başlayacak.

Sosyal Medyada Eleştirilerin Hedefi Oldu

İdil Bilgen’in Bingöl’e atanması, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı olan İdil Bilgen'in, Miss Turkey yarışmasında torpille birinci seçildiği iddialarını ortaya attı. Bu iddialar, sosyal medyada geniş bir tartışma başlattı.

"Torpil" İddiaları Geniş Yankı Buldu

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, İdil Bilgen’in babasının etkisiyle birinci seçildiğini ve Bingöl’e atanmasının bu nedenle olduğuna dair spekülasyonlar yaptı. Ancak bu iddialara karşı Bilgen'in destekçileri de sessiz kalmadı ve bu iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Güzellik kraliçesi seçilmesinden sonra Türkiye'nin gündemine oturan İdil Bilgen, "Açıkçası bence çok yanlış bir algı var ülkemizde. Bu güzellik yarışması sadece fiziksel görünümümüzü kapsamıyor. Aslında Miss World yarışması, çok donanımlı, eğitimli güzel kadınları seçiyor ve onlar yarışıyor. Güzellik bence bir bütün. Sonuçta sadece fiziksel bir güzellik değil." açıklamasını yapmıştı.

Sağlık Bakanlığı 118.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası Tebligatları için tıklayın

İdil Bilgen ne doktoru?

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan 24 yaşındaki Bilgen, hayatına doktor olarak devam etmek istediğini ve onkoloji konusunda uzmanlık yapacağını söylemişti.

İdil Bilgen kimdir?

Miss Turkey 2024 yarışmasının kazananı 2 numara yarışmacı İdil Bilgen oldu. Türkiye'yi, Miss World'de temsil edecek olan Bilgen'in, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı olduğu ortaya çıktı. 24 yaşında ve 1.80 cm boyunda olan İdil Bilgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13 yıl hapis cezalı firari Antalya'da yakalandı! JASAT'tan kaçamadı

13 yıl hapis cezalı firari Antalya'da yakalandı! JASAT'tan kaçamadı