Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem EPDK sosyal medyada dolandırıcılık uyarısı yaptı

EPDK sosyal medyada dolandırıcılık uyarısı yaptı

EPDK, sosyal medyada artan dolandırıcılık reklamlarına karşı halkı uyardı. Dikkatli olunması önemli.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EPDK sosyal medyada dolandırıcılık uyarısı yaptı
KAYNAK: İHA

EPDK'nın açıklamasına göre, ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi mevcut yasal mevzuat çerçevesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleler, EPDK tarafından yönetilen lisanslı elektrik üretimi başvuru süreçleri ve lisanssız elektrik üretim faaliyetleri olmak üzere belirli yöntemlerle devam etmektedir. Açıklamada, bu metodlarda yatırım yapmak isteyen tüm kamu ve tüzel kişiler ile gerçek kişilerin çeşitli yükümlülükleri bulunduğu belirtilmiş ve elektrik üretim faaliyetlerinin ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edilip denetlendiği vurgulanmıştır.

Özellikle son günlerde, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine dayalı olarak 'saadet zinciri' benzeri yapılanmaların ortaya çıkarak vatandaşları yanıltıcı girişimlere dair şikayetlerin arttığı belirtilmiştir. EPDK, lisanssız elektrik üretiminin sınırlarının belirli olduğunu ve bu faaliyetin tüketilen elektriği üretmeyi amaçladığını, kar ortaklığı modelinin söz konusu olmadığını vurgulamıştır.

Ayrıca, lisanslı elektrik üretimine yönelik yatırım yapacak vatandaşların şirketlerin lisans durumunu EPDK'nın internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği ifade edilmiştir. Lisanssız şirketlerin Türkiye genelinde elektrik üretim faaliyetinde bulunamayacağına dikkat çekilmiş ve bu konuda herhangi bir lisans haricinde faaliyet göstermenin mümkün olmadığı belirtilmiştir.

Son dönemde sosyal medyada yayılan "kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretme" iddialı reklamlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve lisanssız şirketlere yatırım yapmaktan kaçınmaları gerektiği vurgulanmıştır. EPDK tarafından ilgili reklamlara karşı hukuki süreçlerin başlatıldığı ifade edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Takım Almanya için hazırlıklarına devam ediyor

Milli Takım Almanya için hazırlıklarına devam ediyor