Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Nükleer santrallara ihtiycımız var

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Nükleer santrallara ihtiycımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin uzun vadeli projeksiyonları doğrultusunda, Akkuyu'nun yanı sıra başka bölgelere de 20 bin megavatın üzerinde nükleer santral inşa etmeyi planladıklarını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Nükleer santrallara ihtiycımız var
KAYNAK: Haber Merkezi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi üzerine yapılan görüşmelerde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, son 20 yılda 65-70 personelin istifa ederek emekli olduğunu veya özel sektörde çalışmaya başladığını açıkladı. Yılmaz, EPDK'den ayrılan kurum üyelerinin iki yıl süresince çalışma yasağına tabi tutulduğunu ve devletin bu süre zarfında maaş ödediğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise Akkuyu nükleer santralı ile ilgili eleştirilere yanıt vererek, güneş, rüzgar ve nükleer enerji alanlarında alım garantilerinin olduğunu ifade etti. Akkuyu için ortalama 12.35 centlik alım garantisi olduğunu belirten Bayraktar, üretilen elektriğin 15 yıl boyunca bu fiyattan alınacağını ve 3. ve 4. reaktörde alım miktarının yüzde 30 ile sınırlı olduğunu ifade etti. Bakan, Türkiye'nin uzun vadeli projeksiyonlarında 20 bin megavatın üzerinde nükleer santrale ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, sadece Akkuyu ile sınırlı kalmayacaklarını, Sinop ve Trakya gibi bölgelere de nükleer santraller kurmayı planladıklarını söyledi. Ayrıca, Bayraktar BOTAŞ'ın zararına ilişkin soruya, "270 milyar TL'lik devlet desteği var" şeklinde cevap verdi. CHP'li bir milletvekili ise Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımında kura çekimine Afgan vatandaşının katıldığını belirtti. Bakan Bayraktar, Türk vatandaşlığına geçmiş bir kişinin madende çalışmasında herhangi bir engel olmadığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Mezitli'de icradan satılık 86 m² 3+1 daire

Mersin Mezitli'de icradan satılık 86 m² 3+1 daire