Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “En davalık ülkeyiz”

“En davalık ülkeyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı, Parti Meclis (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yayınladığı dava istatistikleri ile en çok davası bulunan ülke haline geldi” dedi. Toprak,  AİHM’de 46 ülkenin aylık dosya sayısının 75 bin 350 iken bu sayının dörtte birinin yani 19 bin 850’sinin Türkiye’ye ait olduğunu kaydetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“En davalık ülkeyiz”

Haftalık değerlendirme raporunda yargılama konusunu gündeme alan CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, sosyal medyada birçok kez gündeme gelen dava süreçlerinin ağır işlemesi sorununu bu kez de AİHM’in yayınladığı 31 Ekim 2022 raporuna göre aktardı. Rapora göre 46 ülkenin aylık dava sayısı 75 bin 350 iken Türkiye’nin 19 bin 850 dosyasının bulunması dikkat çekti. Türkiye’nin ardından ikinci ve üçüncü sırada savaş halinde bulunan Rusya ve Ukrayna bulunuyor. Rusya’nın 17 bin 50 dava dosyası, Ukrayna’nın 10 bin 750 dava dosyası bulunuyor.

1255187_620x410

YILDA 8 MİLYON 200 BİN DAVA AÇILDI

Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre de Türkiye’de son bir yılda açılan dava sayısının 8 milyon 200 bin olduğu bildirilirken şu an 12 milyondan fazla dava olduğu aktarıldı. Dava sayıları ve toplu davalara bakıldığında adliye kapısından yılda 30 milyon insanın geçtiği tahmin ediliyor. AİHM’de görev alacak Türk yargıç kontenjanı için gösterilen adayların ’yetersiz ve liyakatsiz’ bulunması sebebiyle reddedildiği bilinirken, AKP, AİHM’e Türk yargıç görevlendirilememesi sebebiyle büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Muhalefet, AİHM’deki davalarda Türkiye’nin lehine sadece bir oy çıkmasını AKP’nin siyasi yargıç atamasına bağlamıştı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prefabrik anaokulu Meclis'te

Prefabrik anaokulu Meclis'te