Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Emine Büyüknohutçu: Bu iktidarla helalleşmeyeceğim, hesaplaşacağım

Emine Büyüknohutçu: Bu iktidarla helalleşmeyeceğim, hesaplaşacağım

Canice katledilen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu çifti, ölümlerinin 6’ncı yılında mezarları başında anılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Finike'deki evlerinde canice bir cinayete kurban giden çevre aktivistleri Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti, 6'ncı ölüm yıldönümlerinde mezarları başında anılıyor.

büyüknohutçu-2Çiftin kızları, Türkiye İşçi Partisi Antalya 5'inci Sıra Milletvekili Adayı Emine Büyüknohutçu anma töreninde yaptığı açıklamada; "Bu dava bir gün çözülecek. Başından beri, altı senedir bunu söylüyorum. İster on yıl geçsin, ister yirmi yıl geçsin, ister elli yıl geçsin bu dava bir gün çözülecek. Burada parti propagandası yapmayacağım bugün ama söylenen çok doğru bir cümle var. Ben bu iktidarla helalleşmeyeceğim, ben bu iktidarla hesaplaşacağım. Bunlar yargılanacaklar. Bu dava çözülecek ve bir daha hem Türkiye sınırları içerisinde hem dünyada öncü olacak. Bu cezasızlıklar son bulacak. Bir daha hiç kimse bu kadar futursuzca, elini kolunu sallayarak, sırf maddi çıkarlarına ters düştüğü için kimseyi öldüremeyecek. Ne kurdu ne kuşu ne de bir insanı ödürebilecek ya da bir ağacı kesebilecek. Bu davanın çözümü, bunun için çok önemli" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKNOHUTÇU

NE OLMUŞTU?

Çevre aktivistleri Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti, 9 Mayıs 2017 tarihinde Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürüldü. Bu korkunç olayın ardından soruşturma başlatıldı ve iki şüpheli tespit edildi: Çiftin katledilmesinden aklaşık 10 gün önce yaylaya taşınan Ali ve Fatma Yamuç çifti…

Ali Yamuç, tutuklandıktan sonra yazdığı bir mektupta, Büyüknohutçu çiftini mermer ocağı şirketlerinin talebi üzerine para karşılığında öldürdüğünü itiraf etti. Ancak, dava açılmadan önce cezaevinde şüpheli biçimde intihar etti. Eşi Fatma Yamuç ise kendisine yöneltilen suçlamalardan beraat etti. Ne yazık ki, Büyüknohutçu cinayeti hala tam olarak aydınlatılamamış durumda.

b-1

ARDA KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ARAÇLAR KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI:  4 YARALI

ARAÇLAR KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI:  4 YARALI