Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “EMEKLİ REZİL KEPAZE OLDU”

“EMEKLİ REZİL KEPAZE OLDU”

2014’te Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, 65 yaş üstü yurttaşlar başta olmak üzere indirimli veya ücretsiz toplu taşıma kullanımının kaldırılması veya sınırlandırılmasına yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışma yaptığı öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, “Verilen hak geri alınmaz. Emekli rezil kepaze oldu” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“EMEKLİ REZİL KEPAZE OLDU”

Toplu taşıma kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar, ücretsiz kartları sebebiyle herhangi bir ödeme yapmıyordu. Burdur’da toplu taşıma hizmeti ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar almaları tartışmalara yol açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15 Ekim’e kadar açıklama yapması beklenirken Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilme kararı tartışmaları beraberinde getirdi. Burdur, önceden 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınmasına yönelik kararı ücretsiz kart kullanan vatandaşların tepkisini aldı. Burdur’da ücretsiz kartların iptal kararına yönelik konuşan Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan “Konuyla alakalı demeç verdik. Verilen hak geri alınmaz. Emekli rezil kepaze oldu. Bunu hükümetin çözmesi gerekir” dedi.

“VERİLEN YASAL HAK GERİ ALINMAZ”

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma ve toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanımına yönelik Burdur’un değişikliğe gitme kararına ilişkin Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan Ankara’ya demeç verdiklerini aktardı. Tezcan, verilen anayasal hakkın tekrardan alınması, “ben bunu iptal” ediyorum demekle olmayacağını, ve bu kararı mahkemeye taşıyacaklarını belirtti. Tezcan “Hukuk müşavirimiz çalışıyor Ankara'da. Onun ilgili yürütme durdurma kararı verecekler. Kanun ve anayasada emeklilere yani 65 yaş üstüne tanınan bir haktır bu” dedi.

“DEVLET DESTEĞİNİ ARTTIRACAK GİBİ DEĞİL”

Burdur'da ücretsiz toplu taşıma kartlarının iptali konusunda tepkilerini aktaran Tezcan “Konu kartların kaldırılması değil. Demek ki Burdur'da ekonomik bir problem var. Çoğu  emekli çoğu zarar ediyor. Devlet desteğini bu bölgede arttırmalı ama pek desteğini arttıracağına benzemiyor” dedi.

“ANTALYA’DA BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Burdur’da Toplu taşımada ücretsiz kartların iptal etme kararı ardından başka şehirlerde bu kararla karşılaşmadıklarını dile getiren İbrahim Tezcan, Antalya’da böyle bir durumun söz konusunu olmadığını ekledi. Tezcan “Şimdiye kadar hiçbir belediye başkanlığından böyle bir konu hakkında seslenmedi. Burdur belediye başkanıyla görüşmek lazım. Bu sıkıntı nereden kaynaklandığını, neden böyle bir karar aldıklarını öğrenmeliyiz. Şimdi Antalya otobüslerinin hepsini halk otobüsüne çeviriyor. Ama Burdur küçük bir yer. Demek ki özel otobüsler para kazanamıyor, emekli de çok, mesafe kısa. Bu ücretsiz kart durumuna muhakkak bir çözüm bulunmalı. Yoksa verilen hak alınmaz. Yasal bir hak verilmiş. Mahkemelere bile bırakmaması bunu hükümetin çözmesi gerekir” şeklinde düşüncelerini aktardı.

“1 EMEKLİ MAAŞINA İKİ KİŞİ GEÇİNİYOR”

Emekli maaşlarının yetersiz olduğunu söyleyen Tezcan “Zaten çok kıt bir emekli maaşı alıyorlar. Karı koca birisi emekli, diğerinin hiçbir geliri yoksa diğerinin emekli aylığı 7 bin 500 TL. Bakanlığa başvurup ben fakirim bana yardım edin deme hakkı da var şu anda. Bu insanlardan tam kart basmalarını istemek doğru değil. Vicdansızlık. Türkiye’de 3-4 milyon emekli yoksulluk sınırına düştü. Emekli rezil kepaze oldu” dedi.

DİLAN ANDIÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da müdürler değişti

Gazipaşa’da müdürler değişti