Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor!

Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor!

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, iktidarın emekli maaşı zammı konusundaki çalışmalarında seyyanen zam seçeneğini öne çıkardığını yazdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor!

Kamer Durdu

Selvi'ye göre, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında bakanlar düzeyinde bir toplantı gerçekleşecek. Bu toplantıda emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı ele alınacak ve yeni düzenlemeler tartışılacak.

Meclis'in 1 Ekim'de açılması planlanıyor ve bu tarihe kadar emekli maaşlarına dair önemli kararların alınması bekleniyor. Bu kararların öncelikle Çalışma Kabinesi'nde görüşülüp onaylanması gerekecek, ardından Meclis'e sunulacak.

Selvi, daha önceki yazılarında emeklilere yapılacak zam konusunda üç farklı alternatifin gündemde olduğunu belirtmişti. Bu alternatifler arasında seyyanen zam, en düşük aylıkların artırılması ve oransal bir artış uygulanması bulunuyordu.

Selvi'nin haberine göre, şu an için "seyyanen zam" seçeneğinin öne çıktığı yönünde görüşler ağırlık kazanıyor.

Selvi, iktidarın emekli maaş zammıyla ilgili çalışması hakkında şu detayları verdi:

“Edindiğim bilgiye göre önümüzdeki hafta CB Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında bakanlar düzeyinde bu konu ele alınacak. 1 Ekim’de Meclis açılacak. Çalışma Kabine’de görüşüldükten sonra Meclis’e sunulacak.

Daha önce emeklilere zam konusunda üç alternatife göre hazırlık yapıldığını yazmıştım: Seyyanen, en düşük aylığın yükseltilmesi ve oransal bir artış yapılması yönündeydi.

Kulağıma daha çok seyyanen zam geliyor.”

Seyyanen zam nedir?

Seyyanen zam, herkese aynı oranda yapılan zam anlamına gelir. Bu durumda, emekli maaşlarının tamamı aynı oranda artacaktır.

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasının olası etkileri nelerdir?

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması durumunda, en düşük emekli maaşı da aynı oranda artacaktır. Bu, en düşük emekli maaşı alan vatandaşların gelirlerinde önemli bir artış anlamına gelecektir.

Ancak, seyyanen zam, emekli maaşları arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmayacaktır. Daha yüksek emekli maaşı alan vatandaşlar, seyyanen zamdan daha az yararlanacaktır.

Emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak?

Emekli maaşlarına zam, 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'te görüşülecek ve karara bağlanacaktır. Zam oranı, Meclis'te yapılacak görüşmelerin ardından belli olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
OKUDANLAR'IN MEVLİDİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

OKUDANLAR'IN MEVLİDİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI