Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Emekli boğuluyor”

“Emekli boğuluyor”

Türkiye’de seçim sonrası gelen zamlar sonrası yurttaş ekonomik külfet altında kalırken, AKP iktidarı döneminde arşa çıkan enflasyonda yurttaşı insanca yaşam koşullarından uzaklaştırıyor. Memur, işçi ve emeklinin geçim derdine düştüğü Türkiye’de en alt gelir grubu olan emekliler, “Emekli yaşayamıyor, emekli enflasyona boğuluyor” diyerek çözüm taleplerini yineledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Emekli boğuluyor”

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, TİS görüşmelerine değinerek, “Memur ve memur emeklileri ile ilgili bir görüşme yapılıyor. Yetkili sendikayı çağırıyorlar. O da hükümet yanlısı bir sendika. Türkiye’de 2 buçuk milyon memur emeklisi var, toplam emekli sayısı ise 16 milyon. Sadece bu 2 buçuk milyon emekli ile ilgili bir görüşme var. Biz ilk başta emekli maaşlarının açlık sınırı üzerinde olmasını istiyorduk. Şu an ise 2024’te yoksulluk sınırı üzerinde olmasını talep ediyoruz. Yoksulluk sınırının üzerinde olmayan bir maaş herhangi bir şey ifade etmiyor. Ocak’tan itibaren bir düzenleme yapılmalı. En düşük memur maaşı şu an seyyanen zamlar ile birlikte 22 bin TL, yüzde 50 zam geldiğinde ise 31 bin TL olacak. Emeklilerin talebi bunu aşıyor. Memur-Sen, AKP ile dirsek temasıyla hareket eden ve onların yönlendirmesi ile çalışan bir sendika, biz bu isteğin üzerinde bir maaş istiyoruz. Yoksulluk sınırının altında kimse maaş almasın istiyoruz. AKP bunu yapar mı tabi ki yapmaz; yapmayacağını biliyoruz. Biz 7 Temmuz öncesinde, emekli maaşları açlık sınırının üzerine çıkarılsın demiştik ama 8 Temmuz’dan itibaren zam tufanı yaşadık. Artık emekli yaşayamıyor. 2024’de ise emekli maaşlarının yoksulluk sınırına çıkarılmasını istiyoruz. Bu isteğimiz ile ilgili basın açıklamaları yapacağız” dedi. 

attachment-56284-1-15f547159406f12ed2b2f0f7217a5573-1621508112

“EMEKLİLER MASADA YOK”

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “Kamu çalışanlarının 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan TİS görüşmeleri 1 Ağustos'ta başladı. Memur Sen'in yetkili sendika olduğu biliniyor. Yetkili sendikanın bugüne kadar önerdiği veya uzlaştığı bütün  sözleşmeler kamu çalışanlarını enflasyonun altında bıraktı. Her 6 ayda bir enflasyon farkının ortaya çıkması başka nasıl izah edilebilir ki? TİS anlaşmaları Memur emeklilerinin de kapsadığı halde, hiçbir emekli sendikası masada yoktur. Kaldı ki 16 milyon emeklinin yaklaşık 2 buçuk milyonun biraz üzerinde memur emeklisi vardır. Geri kalan 13 buçuk milyon emekli ne olacak. Bakanlığın emekli sendikalarını hesaba katmadan yapacağı görüşmeler topaldır. Yetkili Memur sendikasının 2024 maaş artış  önerisi 2023’ün  toplamda reel enflasyon farkı kadardır. Gerçekten yapılması gereken asgari yaşam koşulları dikkate alındığında ortalama emekli maaşının yoksulluk sınırını esas alan miktarda olmalıdır. Bunun için maaş bağlama oranı değişmelidir. Maaş bağlama oranı değişmeden yapılacak bütün artışlar çözüm getiremez” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Freni patlayan araç felakete sebep oldu

Freni patlayan araç felakete sebep oldu