Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem “Emek bizim gelecek bizim!”

“Emek bizim gelecek bizim!”

KESK Antalya Şubeler Platformu kamu emekçilerinin özlük haklarının arttırılması ile ilgili bir dizi eylem faaliyeti yürüttü. Kamu emekçilerinin artan enflasyon artında ezildiğini aktaran kamu çalışanları, AKP iktidarı döneminde vazgeçilen uygulamalar ve yeni politikaların emekçiyi ezdiğini belirterek isyan etti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Emek bizim gelecek bizim!”

Antalya İş-kur, Kepez Kaymakamlığı ve Antalya Defterdarlığı önünde 3 farklı eylem yapan sendika yöneticileri ve üyeleri Emek Bizim, Gelecek Bizim” mesajı verdi

BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, “Bugün tüm Türkiye de Büro Emekçileri Sendikası olarak biz emekçilerin insanca yaşam taleplerini bir kez daha haykırıyoruz! Yıllardır mücadele ediyoruz, insanca bir yaşam için taleplerimizi sürekli gündemde tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Ülkemizi sermaye sahipleri için cennet, emekçiler için cehenneme çeviren uygulamalara karşı emekçilerden yana tutum aldık, almaya da devam edeceğiz. Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir yaklaşımı ile mücadele eden emekçiler olarak umut ve inancımızı hiç yitirmedik inatla mücadelemizi sürdürüyoruz. Kamu hizmetlerinin piyasalaşmasına karşı kamusal hizmetlerinin halk yararına kullanılması anlayışını savunduk, kamu hizmetlerinin parasız, nitelikli ulaşılabilir olması için mücadele ettik, Kamuda işe alım ve görevde yükselme sınavlarında yapılan mülakat sınavlarına karşı olduk, liyakati savunduk! Mülakat değil liyakat sloganını şiar edindik” dedi.

“TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ”

Başkan Devrim Mol, “2012 yılında kamuda eşit işe eşit ücret adı altında çıkarılan 666 sayılı KHK ile kamu emekçilerine ücret adaletsizliği getiren, kazanılmış haklarımızı gasp eden uygulamalara karşı yıllardır direniyoruz. Kamu emekçilerinin çalışırken aldığı her türlü ek ödemenin emekli aylıklarına yansıtılmasını, adil bir ek gösterge sistemini savunduk, 3600 ek göstergenin ayrımsız olarak tüm kamu emekçilerine verilmesi için mücadele ediyoruz. Biz demokrasi mücadelesinin saç ayaklarından birinin de adil bir vergilerime anlayışını gelişmesinden geçtiğini biliyor ve bunu mücadelesini veriyoruz. Vergi adaleti için mücadele ederken, tüketilmesi zorunlu mal ve hizmetlerden dolaylı vergilerin kaldırılması, emekçiler üzerindeki vergi dilimi soygununun son bulması ve servet vergisi konulmasını savunduk. Bireysel emeklilik sistemine karşı, toplumsal dayanışmayı esas alan kamusal sosyal güvenlik sistemi için mücadele ediyoruz. Siyasi iktidar eliyle yaratılan yandaş sendikalarca imzalanan satış sözleşmelerine karşı durduk, grev hakkımız ile ilgili yasal düzenleme ve gerçek bir toplu sözleşme için mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“EK ÖDEME İSTİYORUZ”

Başkan Mol, “Büro Emekçileri Sendikası olarak yıllardır kamuda yapılan sınavlarda mülakat uygulamalarının kaldırılması için mücadele ettik, evet arkadaşlar, taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir, yalnız çıktığımız bu yolda bugün iktidar dâhil tüm siyasi partiler mülakat sınavlarını kaldıracağız diyorsa, bu başta sendikamızın çalışmaları ve mücadele kararlılığının sonucudur. 85 Milyon vatandaşa hizmet veren ancak açlık sınırında maaş alan Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz.  Ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz” diye konuştu.                          

“MARKETLERİ MÜZE GİBİ GEZİYORUZ”

Başkan Mol, “Siyasetin gündemi 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kitlenmiş bulunuyor. Emeğiyle geçim mücadelesi veren kamu emekçileri, emekliler, işçiler, milyonlar olarak bizlerin temel gündemimiz ise geçim derdi olmaya devam ediyor. TÜİK’e bakarsanız yıllık enflasyon yüzde50, gıda enflasyonu yüzde68, kiralarda yıllık artış ise yüzde56 civarında. Ülkeyi yönetenler bu sanal rakamları gösterip ‘Enflasyon geriledi’ nutukları atıyor. Oysa güneş balçıkla sıvanmıyor. Nereye baksak ateş pahası fiyatlarla karşılaşıyoruz. Hangi birini anlatalım.  Son bir yılda süt yüzde240, peynir yüzde250, salça yüzde280, baharat yüzde300, meyveler ortalama yüzde200, bakliyat ürünleri ortalama yüzde150 zamlandı. Bırakalım kırmızı eti beyaz eti bile unuttuk. Tedavüldeki en değerli banknotunuz 200 TL ile alabildiğimiz kıyma 650 grama indi.  Hız kesmeden devam eden zam sağanağında marketleri müze gezer gibi gezer, raflara bakıp bakıp çıkar hale geldik.  Fakirin, fukaranın ekmeği kuru soğanın fiyatı bile bir yılda beş kattan fazla arttı. Bir kilogram kuru soğan marketlerde 30 TL, pazarlarda 25 TL. Mahsuni Şerif’in dediği gibi “yiğit kuru soğana muhtaç” hale getirildi. Daha ötesi var mı? Milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi olarak yarın maaşlarımızı alacağız. Önümüzdeki hafta bayram. Ama sevinemiyoruz. Çünkü bu hayat pahalılığında borçla harçla ayın sonunu getiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KOLTUK KORKUSUNDALAR”

Başkan Mol, “Hepimize dayatılan bu yoksulluk tablosu 21 yıldır ülkeyi yönetenlerin eseridir. Yıllardır biriken 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmelilerin kadroya alınması sorunları koltuğu kaybetme tehlikesi yaşadıklarında akıllarına geldi. Torba yasalara koydukları yarım yamalak düzenlemeleri “müjde” olarak yutturmaya çalıştılar. Şimdi de alanlara çıkıp bir muhalefet partisi gibi seçim vaatlerini sıralıyorlar.  6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen 68 güne rağmen binlerce insan hala bir çadıra ulaşmayı bekliyor. İktidarın İçişleri Bakanı depremzedelerin kahvaltı ürünlerini karşılamakta zorlandıklarını itiraf ediyor. Buna karşın depremzedelere 1 yılda 650 bin yeni konut teslim etmeyi vaat ediyorlar. Elbette ki bunun depremzedelere maliyetinden, bu konutlara yıllarca ödeyecekleri taksitlerden söz etmiyorlar.  Seçim vaatlerinin ardı arkası gelmiyor. “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız” diyorlar. Ama “görevin getirdiği zorunluluklar dışında” diyerek şart koyuyorlar” dedi.

“SEÇİM VAATLERİNE KARNIMIZ TOK”

Başkan Mol, “Bizi sadece seçim zamanlarında hatırlayan, biriken sorunlarımızı seçim yatırımına dönüştürmeye çalışanların vaatlerine karnımız tok. Bu nedenle bugün buradan sadece mevcut iktidara değil, iktidar adayı tüm partilere, ittifaklara sesleniyoruz. Biz bu ülkenin alın teri ile yaşam mücadelesi veren kamu emekçileriyiz, emeklileriz. Bu ülkenin çalışanları, değerlerini üretenleriz.  Seçim arifesinde birileri fahiş et fiyatlarına çözüm olarak damak tadımızı değiştirmemizi öneriyor. Biz neyi değiştirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz.   Ülkenin üstüne çöken bu sefalet ve yoksulluk tablosunu değiştirmek bizim elimizde. Önümüzdeki 1 Mayıs için belirlediğimiz ortak şiarımızda da dediğimiz gibi Emek Bizim, Gelecek Bizim!”

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EMITT’in yıldızı Kemer

EMITT’in yıldızı Kemer