Doldurma Kabak Tatlısı, Kütahya ve çecresinin geleneksel mutfak lezzetlerinden biri olarak nesiller boyu yapılıyor. Doldurma Kabak Tatlısı'nın malzemeleri ve yapılışı şu şekilde:
Doldurma Kabak Tatlısı tarifi
Doldurma Kabak Tatlısı için gereken malzemeler şöyle:
1 orta boy tatlı kabak
2,5 kg toz şeker
2 su bardağı pirinç
Dolmalık fıstık
Dolmalık üzüm
Üzerine için ceviz, kaymak.
Doldurma Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Doldurma Kabak Tatlısı için tatlı kabak bütün halinde soyulur. Üst kısım kapak şeklinde çıkarılır ve içi temizlenir. Ayrı bir yerde pirinç, yarım kilo toz şeker 4 su bardağı su eklenerek pişirilir. İçine üzüm ve fıstık ilave edilir. Hazırlanan karışım kabağın içine doldurulur ve kapağı kapatılır. Geniş bir tencereye yerleştirilir ve azar azar şeker eklenerek fırında pişirilir. Piştikten sonra tepsiye ters çevrilerek konur ve üstü biraz daha kızartılır.Soğuyunca dilimler halinde kesilir. İsteğe göre üzerine kaymak ve ceviz konularak servis edilir.