Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ile görüştü: Gündeme bomba gibi düştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ile görüştü: Gündeme bomba gibi düştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret için bulunduğu Mısır'ın başkenti Kahire'de, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışması ve Gazze'deki insani kriz ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ile görüştü: Gündeme bomba gibi düştü
MUHABİR: Kamer Durdu

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, iki bakanın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve bölgedeki insani krizi ele aldığı belirtildi. Açıklamada, ayrıca, Ukrayna ve Karabağ'daki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Fidan, görüşmenin ardından Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile de görüştü. Bu görüşmede, Türkiye-Mısır ilişkileri ve karşılıklı çıkar alanlarının ele alındığı bildirildi.

İki bakanlığın ilk görüşmesi

Türkiye ve Mısır dışişleri bakanlıklarının, karşılıklı büyükelçi atamalarının ardından ilk kez bir araya geldiği görüşmede, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusu da gündeme geldi.

İsrail-Filistin çatışması ve insani kriz

İki bakan arasındaki görüşmedeki en önemli gündem maddesinin İsrail-Filistin arasında yaşanan çatışma ve Gazze'deki insani kriz olması bekleniyor. Türkiye, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için çabalarını sürdürürken, Refah Sınır Kapısı'nın durumu ve bölgedeki insani kriz de toplantılarda değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin görüşme takvimi

Toplantılarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Es-Sisi'nin görüşme takvimine ilişkin yol haritasının da oluşturulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesi bekleniyor

Bakan Fidan, Kahire'deki resmi ziyaretleri sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ile de görüşmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da elektrik kesintileri

Antalya'da elektrik kesintileri