Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Demokrasi birleştirdi

Demokrasi birleştirdi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ikinci turda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demokrasi birleştirdi

Partilerin Antalya il yöneticileri ise konuyu ‘Demokrasi birleştirdi’ diyerek değerlendirdi.

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili ve 13. Cumhurbaşkanı Seçimleri’nde herhangi bir aday yüzde 50+1 oyu elde edemeyince seçimler ikinci tura kalmıştı. ATA İtifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, sürpriz bir çıkış ile Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almıştı. ATA İttifakı bileşenlerinin bu karara katılmayarak Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi ile birlikte Sinan Oğan’a ağır eleştiriler geldi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Zafer Partisi’nin hazırlamış olduğu mutabakat metni de kamuoyu tarafından takdir toplarken, Zafer Partisi’nin en önemli politikalarından biri olan sığınmacı ve mültecilerin ülkelerine dönmesi konusunda ortak karar alınarak, seçimin Kılıçdaroğlu tarafından kazanılması sonrası 1 yıl içinde tüm sığınmacı ve mültecilerin ülkelerine gönderilmesi üzerine uzlaşıldı. İki liderin ortak yaptığı basın açıklamasında kararlı bir tutum sergiledikleri görülürken Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın “Türkiye’nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, kızınız gece sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız, oğlunuz akşam markete güven içinde yollamak istiyorsanız, 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikaya ve politikacılara destek verin ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin” söylemi de Türkiye’de büyük bir güvenlik zafiyeti olduğu çıkarımını yapıldı.

“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Antalya’nın siyasi parti temsilcileri ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin mutabakat metnini demokratik bir birleşim olarak tanımladı. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, demokrasi bloğu ifadesini kullanarak “Bu otokrasi rejiminin değişmesi noktasında aynı hedefe yürüyen partiler ve anlayışlar bir araya geldi. 21 Yıldan beri ülkeyi yöneten iktidar halk tarafından onaylanmadı. İkinci turda da bu iktidara karşı birleşen yapılar demokrasi bloğunda bir araya geldi ve ülke çıkarları için demokrasiye sahip çıkma görevini üstlendi. Devlet imkanları ile seçim çalışmasını yürüten AKP iktidarına halk bu sefer geçit vermeyecek. Hak, hukuk, adalet diyerek çıktığımız bu yolda, halkımız için mücadele veriyoruz. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için çalışıyoruz. Bu yüzden 28 Mayıs’ta tüm vatandaşları sandığa giderek vatandaşlık görevlerini yapmaya çağırıyorum. Türkiye’ye bahar gelecek” diye konuştu.

“GENÇLİĞE HİTABE’DEKİ GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Mert Özmutlu ise, “Genel başkanımızın yaptığı açıklama ve imzalanan mutabakat metni doğrultusunda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğiz. Antalya’da da sahada yapabileceğimiz bir konu olursa da elimizden geleni yapacağız. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yapmış olduğu strateji sayesinde Türkiye’de artık Zafer Partisi’nin önemli bir yeri vardır. Bugünkü mutabakat metni açıkça okunulduğunda her bir madde Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda. Bir vatanperverin, bu ülke için iyi şeyler yapmak isteyen insanların hiçbirinin karşı çıkmayacağı maddelerdir. Biz bu metnin arkasındayız. Ülkenin göçmenistan olmasını istemiyorlarsa, tarikatlara, cemaatlere, selefi örgütlere teslim olmasını istemiyorlarsa bugün Türkiye için çalışmalıyız. Genel Başkanımız Ümit Özdağ ‘Zafer Partisi, Türkiye’nin sigortası olacaktır’ demişti. Ben bu sigorta görevini gördüğümüze inanıyorum. Zafer partisi sadece siyaset yapmıyor, vatan savunması yapıyor. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri Türk siyasetinin odağı haline gelmiştir. Zafer Partisi, devletin ve milletin menfaatlerini savunmaktadır. Atatürk’ün gençliğe hitabede verdiği görevi yerine getiriyoruz” diyerek konuyu değerlendirdi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemal Kılıçdaroğlu: Burası sığınmacı deposu olmayacak

Kemal Kılıçdaroğlu: Burası sığınmacı deposu olmayacak