Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmanın yasal olduğu kararlarına imza atan Yılmaz Akçil, Can Atalay kararında 'İhlal yoktur' diyen Muammer Topal'ın yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı
KAYNAK: Haber Merkezi

Görev süresi sona eren Anayasa Mahkemesi üyesi Muammer Topal'ın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danıştay Genel Kurulu'ndan seçilen üç aday arasından Danıştay 10. Dairesi Başkanı Yılmaz Akçil'i yeni AYM üyesi olarak ataması gündemi sarsmıştır.

AYM Üyelerinin Atanma ve Görev Süresi:

Anayasa Mahkemesi üyeleri, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen üç aday arasından seçilir. 2010 Anayasa değişikliği referandumu ile yedek üyelik sistemi kaldırılarak AYM, 15 asıl üyeden oluşan bir yapıya geçmiştir. Görev süresi 12 yıl olarak belirlenen AYM üyeliği için aynı kişi iki kez seçilemez ve 65 yaşını dolduran üyeler emekliye ayrılır. Cumhurbaşkanı, Yargıtay ve Danıştay genel kurullarından üçer aday, Yükseköğretim Kurulu'ndan ise üç aday arasından seçim yapar.

Erdoğan Ak Parti Seçim Beyannamesi'ni Açıkladı (3) Result

Erdoğan'ın Atadığı AYM Üyeleri:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı AYM üyeleri arasında Zühtü Arslan, Hasan Tahsin Gökcan, Muammer Topal, Muhammed Emin Kuz ve Engin Yıldırım gibi isimler bulunmaktadır. Bazı üyeler doğrudan Cumhurbaşkanı kararıyla atanırken, diğerleri TBMM veya Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.

Devlet Bahçlei Sancak Açıklaması

Devlet Bahçeli'nin Eleştirileri:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AYM'nin Can Atalay kararı hakkındaki eleştirileriyle dikkat çekmiş ve AYM'nin kapatılması veya yapısının değiştirilmesi gerektiğini savunmuştur. Bahçeli, özellikle AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alarak eleştirilerde bulunmuştur.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın Görev Süresi:

Bahçeli'nin hedef gösterdiği AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresi 17 Nisan 2024'te sona erecektir. AYM üyesi Muhammed Emin Kuz'un görev süresi ise 12 Mayıs 2024'te tamamlanacaktır.

Yılmaz Akçil Kimdir?

Yılmaz Akçil, 16 Ağustos 1968 tarihinde Afyon Sandıklı'da doğmuş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve yüksek lisansını Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlamıştır. İdari yargı alanında çeşitli görevlerde bulunan Akçil, 2011 yılında Danıştay Üyeliği'ne seçilmiş ve 2018 yılında Danıştay Onuncu Daire Başkanlığı'na getirilmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de zirvede: Çeyrek Finale lider girdi!

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de zirvede: Çeyrek Finale lider girdi!