Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Cumhurbaşkanı Adayları Açık Oturum Yapsın

Cumhurbaşkanı Adayları Açık Oturum Yapsın

Türkiye 15 Mayıs seçimlerine yaklaşırken vatandaşlar farklı platformlardan taleplerini dile getirimeye başladı. Son olarak change.org'da "Cumhurbaşkanı Adayları Açık Oturum Yapsın" başlıklı bir imza kampanyası düzenlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Adayları Açık Oturum Yapsın

Kampanyayı başlatan  "Denge ve Denetleme Ağı" hedefi 7 bin 500 imza olarak belirledi. Vatandaşlar kısa sürede 6 bine yakın imza topladı. Change.org sitesinde kampanya için şu ifadeler kullanıldı;

"Rakip Cumhurbaşkanı adayları ortak bir yayın platformunda bir araya gelerek açık oturum yapsın.

ABD’de, Avrupa ülkelerinde seçimler heyecanlı yarışlara sahne oluyor. Rakip adaylar televizyonlarda karşı karşıya geliyor ve tartışıyor. Vatandaşlara ne vadettiklerini anlatıyor, rakiplerini alt etmek için canlı yayında yarışıyor. Örneğin Almanya’da liderlerin seçimler öncesinde “televizyon düellosu” yapması adeta bir gelenek. Ülkede 2017 yılında yapılan genel seçimlere az bir zaman kala dönemin Başbakanı Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz bir tartışma programında karşı karşıya gelmiş, Alman televizyon kanalları eş zamanlı olarak programı yayınlamıştı. Almanya’nın seçim heyecanı Türkiye gündemine de oturmuş; tartışma, “Merkel ve Schulz kozlarını paylaştı” başlığıyla haberlere yansımıştı.

-Bu önemli seçimlerde geleceğimiz için seçeceğimiz adayların; günlük iç siyasi tartışmalarını değil çözüm bekleyen sorunlara ilişkin bize ne vadettiklerini duymayı talep ediyoruz.

-Cumhurbaşkanı adaylarının hepimizin izleyebileceği ortak bir yayın aracılığıyla bir araya gelmelerini, biz vatandaşları nasıl ikna edeceklerini izlemek istiyoruz. "

DAVUT KUNDUROĞLU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sürücüler yumruk yumruğa kavga etti

Sürücüler yumruk yumruğa kavga etti