Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Çöl tozu Türkiye'yi etkisi altına alıyor: Uzmanlar ne diyor?

Çöl tozu Türkiye'yi etkisi altına alıyor: Uzmanlar ne diyor?

Çöl tozu, hızlı bir şekilde Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Uzmanlar, tozun sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve vatandaşları önlem almaya çağırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çöl tozu Türkiye'yi etkisi altına alıyor: Uzmanlar ne diyor?
KAYNAK: AA

Uzmanlar, son dönemde çöl tozlarının atmosferdeki hızlı hareketleriyle farklı yerlere hızla taşındığını belirtiyor. Meteoroloji uzmanı Özdemir, yaptığı açıklamada, çöl tozunun Türkiye'yi etkisi altına aldığını ifade etti.

Türkiye'yi Bekleyen Etkiler Neler?

Özdemir, çöl tozunun Türkiye'deki etkileri hakkında önemli bilgiler verdi. Bu yıl içerisinde sık sık Türkiye'de çöl tozunun görüldüğünü belirten Özdemir, bu durumun birçok bölgede havanın renginin değişmesine neden olduğunu vurguladı. Özdemir'e göre, çöl tozunun etkileri artık sadece güney bölgelerle sınırlı kalmıyor, kuzeye doğru da yayılıyor.

Çöl Tozu Türkiye'yi Ne Zaman Terk Edecek?

Özdemir, yeni bir çöl tozunun Kuzey Afrika üzerinden Türkiye'ye ulaştığını belirtti. Bu tozun Türkiye'yi ne kadar süreyle etkileyeceği konusunda da bilgi veren Özdemir'e göre, çöl tozu ülkemizde yaklaşık bir hafta boyunca etkili olacak. Ancak, haftanın ilerleyen günlerinde etkisini kaybedecek.

Sağlık Uyarıları: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, çöl tozunun sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekiyor. Özellikle solunum yolu sorunları olan kişilerin bu dönemde dışarıya çıkarken dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyorlar. Yoğun toz ortamlarında maske kullanmanın yanı sıra, partikül önleyici maskelerin bulunmadığı durumlarda ıslak bez veya mendil kullanmanın da faydalı olabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray derbiden galip ayrılarak şampiyonluğa ulaşmak istiyor

Galatasaray derbiden galip ayrılarak şampiyonluğa ulaşmak istiyor