Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem CHP’li Halıcı’dan Sokak Hayvanları Yasası Eleştirisi!

CHP’li Halıcı’dan Sokak Hayvanları Yasası Eleştirisi!

AKP'nin hazırladığı sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısı bugün Meclis komisyonunda görüşülmeye başlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’li Halıcı’dan Sokak Hayvanları Yasası Eleştirisi!
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

AKP'nin hazırladığı sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısı bugün Meclis komisyonunda görüşülmeye başlandı. CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, yasa tasarısına sert eleştirilerde bulundu.

'22 Yıldır AKP Yönetimde, Sorumluluk Kimde?'

Halıcı yaptığı açıklamada, “22 yıldır Türkiye’yi AKP tek başına yönetmiyor mu? Bütün devlet gücü ve kamu kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan tek başına idare etmiyor mu? Sahipsiz köpek sayısının bu kadar artmasını yıllarca izlediler. Her konuda olduğu gibi hiçbir şey yapmadılar iş krize dönüşünce de haydi köpekleri öldürelim diyorlar” ifadelerini kullandı.

'Ötanazi Önerisi Vicdansızlık'

Ötanazi önerisini sert şekilde eleştiren Halıcı, “Ötanazi, çok az ülkede uygulanan ve insanların çaresiz hastalıklar karşısında kendi iradesiyle istediği bir yöntem. Sağlıklı ve zararsız bir köpeğe gidip ‘seni öldürebilir miyiz?’ diye mi soracaklar. Hem tutarsız hem vicdansızlar” dedi.

'Hayvanları Koruma Kanunu Bile Uygulanmadı'

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun bile doğru düzgün uygulanmadığını belirten Halıcı, “İktidar, yeterli sayıda barınak açmadı, kısırlaştırma yapmadı ve personel istihdam etmedi. Biz, ‘bakımını yap, aşıla, kısırlaştır ve sahiplendir’ anlayışını savunuyoruz. Bu katliama izin vermeyeceğiz. Hem insanımız hem de hayvanlar için sokakları güvenli hale getireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Açıklarında Art Arda Korkutan Deprem!

Akdeniz Açıklarında Art Arda Korkutan Deprem!