Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem CHP’den doğalgaz ve elektrik zammı uyarısı

CHP’den doğalgaz ve elektrik zammı uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarında doğalgaz ve elektrik zamlarına da dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’den doğalgaz ve elektrik zammı uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gelişmelere ilişkin, "Ortadoğu'nun kan gölüne dönmemesi için bu savaşın daha da büyümeden sonlanmasını temenni ediyoruz." dedi. Akın doğalgaz ve elektrik zamlarına da dikkat çekti.

Hükümetin yanlış ekonomi politikalarını eleştiren Akın, “Dünya genelinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün Küresel Gıda Fiyat Endeksi’ne göre son bir yılda gıda fiyatları yüzde 10,7 düştü. Ancak bizde TÜİK’in verilerine göre aynı sürede gıda fiyatları yüzde 70,7 yükseldi. Türkiye hem tüketici hem gıda enflasyonunda ilk 5 ülke arasına girmiş durumda. Hükümetin yaptığı hatalar nedeniyle ülkemizde hayat pahalılığı çekilirken bunun dünyayla ilgisi olduğunu söylemek gerçekle hiç ilgisi olmayan bir iddiadır.” dedi.

Sanayide kullanılan doğal gaz ve elektriğe 1 Ekim’den itibaren yüzde 20 zam geldiğini hatırlatan Akın, seçimden sonra akaryakıt ürünlerine zam üstüne zam yapıldığını, bunun da üretim maliyetlerini yükselttiğini vurguladı.

Akın, “Yaklaşan soğuk kış öncesinde doğal gaz ve elektriğe yapılacak her zam, enflasyonun daha da artmasına neden olacak. Bu zamlar üretim maliyetlerini yükseltecek. Üretim maliyetlerinin yükselmesi demek çarşıda, pazarda, raflarda fiyatların yükselmesi demek. Vatandaşın filesine daha az meyve, sebze sığması demek.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hadise'den güldüren ve düşündüren paylaşım

Hadise'den güldüren ve düşündüren paylaşım