Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem CHP'de Liste Krizi Sonrası İlk Açıklama

CHP'de Liste Krizi Sonrası İlk Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in görevden alınması sonrası Şahin’den bir açıklama geldi. İşte detaylar. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'de Liste Krizi Sonrası İlk Açıklama
MUHABİR: Kamer Durdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in görevden alınması sonrası Şahin’den bir açıklama geldi. Şahin, 9 Eylül 1992’den beri CHP’nin bir neferi olarak yer aldığını ve ilçe başkanı olarak meclis üyeliği listelerinin ilçe seçim kuruluna tesliminde tek yetkili olduğunu belirtti.

Hasan Şahin’in Açıklaması

Şahin, "9 Eylül 1992’den beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak yer almaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa belediye meclis üyeliği listelerinin ilçe seçim kuruluna tesliminde kanun gereği tek yetkili, ilçe başkanı olarak tarafımdır. Bunu yaparken de örgütümüzün vicdanını rahatsız etmeyecek bir listenin seçim kuruluna takdimi için elimden geleni yaptım. Bu konudaki tüm sorumluluk şahsıma aittir. Gelinen noktada; il başkanlığımız tarafından, onurla ve gururla yürüttüğüm Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevimden alınmış bulunmaktayım. Kararı saygıyla karşılayıp, partim adına ölünceye kadar çalışmaya devam edeceğimi belirtiyor ve kendimi örgütümüzün vicdanına emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

CHP’de liste krizi yaşanıyor. Antalya’nın en büyük 2. ilçesi Muratpaşa’da edinilen bilgiye göre İlçe Başkanı Hasan Şahin, genel merkezden gelen listeyi değiştirdi. İddiaya göre Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu’na verilen listede 1. sırada yer alan Önder Kurnaz çıkarıldı. Önder Kurnaz’ın yerine başka bir ismin yazıldığı, Mustafa Düzenli ve Hüseyin Eroğlu’nun listeden çıkarıldığı kaydedildi.

Durumdan Rahatsızlık İddiası

İddiaya göre listeye Murat Öztinar'ın ve Özcan Yılmaz’ın alındığı kaydedilirken Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın durumdan rahatsız olduğu söyleniyor. Şahin’in liste değişikliği kararında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da etkili olduğu iddialar arasında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump ABD'yi Rus Muhalif Navalni'nin Ölümüyle Kıyasladı: Komünist Bir Ülkeye Dönüşüyoruz

Trump ABD'yi Rus Muhalif Navalni'nin Ölümüyle Kıyasladı: Komünist Bir Ülkeye Dönüşüyoruz