Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem CHP Can Atalay için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracak

CHP Can Atalay için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracak

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği karar doğrultusunda TBMM Genel Kurulu'nu yeniden olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Can Atalay için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi kararının TBMM Genel Kurulu'nda okutulması gerektiğini vurguladı.

Yücel, 16 Ağustos Cuma günü yapılan olağanüstü birleşimde, AKP’nin eleştirilere tahammülsüzlüğünün kürsü dokunulmazlığına kadar uzandığını belirtti.

Bu durumu bir 'yargı ve devlet krizi' olarak nitelendiren Yücel, CHP'nin mecliste açılmasını talep ettiği genel görüşmenin reddedilmesiyle iyiniyetli umutlarının tükendiğini ifade etti.

Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü İçin Mücadele Ediyoruz Deniz Yücel, Anayasa Mahkemesi kararlarının tüm gerçek ve tüzel kişileri bağladığını, bu nedenle Can Atalay’ın milletvekilliğinin hiç düşmemiş sayılması gerektiğini belirtti.

CHP'nin bu konudaki kararlılığını dile getiren Yücel, önümüzdeki günlerde yapılacak siyasi temaslar sonucunda meclisin yeniden olağanüstü toplantıya çağrılacağını duyurdu.

Yücel, 'Can Atalay ile ilgili verdiğimiz mücadele, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, demokrasi ve millet iradesinin tecelli etmesi mücadelesidir,' diyerek CHP'nin bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren görevinden istifa etti

Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren görevinden istifa etti