Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Mahkeme Milas'a girişini yasakladı

Mahkeme Milas'a girişini yasakladı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nın açılacak kömür ocağı nedeniyle kesilmesine karşı çıkan çevreci Deniz Gümüşel, gözaltına alındı ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı ile memleketi Milas'a giriş yasağı getirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Gümüşel, yaptığı açıklamada, "Milas Sulh Ceza Mahkemesi hakimi şu ana kadar örneği olmayan bir karar verdi. Böyle bir protesto eylemine karşılık bana adli takip ve yurtdışı yasağı verildi. Ama daha da önemlisi Akbelen Ormanı’nın bulunduğu Milas ilçesi sınırlarına giriş yasağı getirildi. Bu şu anlama geliyor. Akbelen Ormanı’nın savunucularını Akbelen Ormanı’ndan uzak tutmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Akbelen Ormanı'ndaki kömür ocağı açılmasına karşı çıkan İkizköy halkı ve doğa savunucuları, doğa nöbetini dördüncü gününde sürdürüyor. Ancak, ağaç kesimleri ve gazlı müdahaleler devam ediyor. Jandarma ile köylüler ve çevreciler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor ve mücadele devam ediyor.

Deniz Gümüşel, 4 yıldır Akbelen Ormanı'nın savunuculuğunu yapmaktadır ve gözaltına alınmasının sebebi olarak "görevi yaptırmamak için direnme" suçlaması gösteriliyor. Mahkemede ifadesini veren Gümüşel, kendisine aşırı güç kullanılarak zarar verildiğini ve herhangi bir memura zarar vermediğini sadece ağaç kesimini durdurmaya çalıştığını söyledi.

Milas Sulh Ceza Hakimliği, Deniz Gümüşel hakkında her pazartesi karakola giderek imza verme ve yurt dışına çıkma yasağı şeklinde adli kontrol kararı aldı. Ayrıca, "Milas ilçe sınırlarına gidememesine" yönelik bir karar daha verdi. Bu durum, Gümüşel'in memleketine girişinin yasaklanmasına yol açtı. Mahkeme kararlarına uymaması halinde ise tutuklanacağı uyarısı yapıldı.

Deniz Gümüşel ve diğer savunucular, Akbelen Ormanı'nın korunması için mücadeleye devam edeceklerini ve yıldırma çalışmalarına boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler.

2-237

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çağla Şikel korkusu ile arasındaki buzları eritti

Çağla Şikel korkusu ile arasındaki buzları eritti