Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Can Kıraç hayatını kaybetti

Can Kıraç hayatını kaybetti

İnan Kıraç'ın ağabeyi ve Koç Holding'in kuruluşunda önemli rol oynayan Can Kıraç, 97 yaşında vefat etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Kıraç hayatını kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Koç Holding'in kuruluş ve büyüme sürecinde rol üstlenen, iş insanı İnan Kıraç'ın ağabeyi Can Kıraç, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Ayrıntılar geliyor...

Can Kıraç kimdir?

Can Kıraç, 22 Mayıs 1927'de Ankara'da doğmuş ve çocukluğunu Eskişehir'de geçirmiştir. Eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kariyerine 1950 yılında Koç Ticaret AŞ'de başlayan Kıraç, Vehbi Koç'un ortağı olduğu şirketlerde önemli görevler üstlenmiştir. 1968'de İstanbul'a taşınarak Koç Holding'in Otomotiv Grubu'nda çalışmaya başlamış ve 1973'te Koç Holding İcra Komitesi'ne girmiştir. Otomotiv Grubu başkanlığı ve Koç Holding başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

Can Kıraç, Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve Koç Topluluğu'nda uzun yıllar görev yapmıştır. Emekli olduktan sonra anılarını içeren birkaç kitap yazmış ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından onursal üyelikle ödüllendirilmiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktor unvanı verilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'den İSO 500 listesine 20 firma girdi

Mersin'den İSO 500 listesine 20 firma girdi