Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Büro Emekçileri Sendikası seçimini yaptı

Büro Emekçileri Sendikası seçimini yaptı

BES Antalya Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu 16 Eylül Cumartesi günü yapıldı. Mevcut Başkan Devrim Mol’un listesi seçimi kazandı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büro Emekçileri Sendikası seçimini yaptı

Nizamettin ÖZMEN

 Antalya Tabip Odası toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurulun açılışında konuşan mevcut Şube Başkanı Devrim Mol, “Sendikamız kurulduğu günden bugüne hep zorlu mücadele süreçlerinden geçti. Ancak son iki dönem hiçbir dönemle kıyaslanamayacak kadar zor oldu hepimiz için. 15 Temmuz dinci-faşist darbe girişimi sonrası tüm alanlarda olduğu gibi emek alanında da yaşadığımız baskı ve hak kayıplarımızla mücadelemiz devam ederken tüm dünyayı alt üst eden pandemide emekçiler ve halk büyük bir ekonomik ve sağlık krizi yaşarken, iktidar bloğunun yine halka sırtını dönüp sermayeyi koruma tercihini yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Uzun dönemdir devam politikalarla yine bu süreçte de güvencesiz, esnek, kuralsız, taşeron çalışma biçimi esas istihdam biçimi haline getirildi. Kamusal hizmetler özelleştirmeler yoluyla piyasalaştırılarak ticari metaya, yurttaşlar ise müşteriye dönüştürüldü. Ülkemizde hayatın pahalı, emeğin ucuz olduğu bir emek rejimi ve artarak devam eden emek sömürüsü nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan, hatta açlık sınırında yaşayan büyük kitleler yaratıldı. Geniş çapta bir sağlık krizi, toplumsal, ekonomik kriz söz konusuyken AKP iktidarı gerici dinci politikalarını toplumun geneline yaymak için pandemi dönemini kullanarak özellikle kültür sanat alanlarında yasaklamaları artırdı” dedi.

1000071983

“GERİCİ YASALARA KARŞI DİRENİYORUZ”

Başkan Devrim Mol, “Bu gerici politikalardan en çok etkilenen de kadınlar oldu. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini çözmek şöyle dursun, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının tüm resmi belgelerden çıkarılması, müfredattan kaldırılması, uluslararası sözleşmelere ve anayasaya aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı kararnamesi ile feshedilmesi, kadına yönelik her tür şiddetin artması, LGBTİ+lara yönelik nefret suçlarında ve söylemindeki artış, tarikat ve cemaatlerin istekleri doğrultusunda verilen fetvalar, kadınların yaşadığı çifte sömürü, ceza infaz kanununda yapılan değişiklik ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en gerici ittifakının anayasa değişikliği hazırlığı göstermektedir ki; AKP iktidarı, siyasal İslamcı faşist ideolojisini kadın bedeni, emeği, yaşamı ve cinselliği üzerinde kurmak istediği tahakkümle hayata geçirmek istemekte, sadece anne ve eş rolü biçtiği kadınları toplumsal alanın dışında bırakacak politikaları hayata geçirmek için cemaatlerle de işbirliği içerisinde saldırılarını sürdürmekte. Tüm bu saldırılara karşı kadın hareketi ve mücadelesi de büyümekte, bir çok gerici yasa kadıların direnişi sonucu çıkarılamamıştır” ifadelerini kullandı.

IMG20230916105644

“MÜCADELEMİZ BÜYÜYECEK”

Başkan Mol, “Siyasal İslamcı gericiliğin yarattığı tahribata karşı laikliğin, özelleştirmeye ve piyasacı anlayışa karşı kamuculuğun, emperyalizme karşı tam bağımsızlığın, kapitalizme karşı emeğin ve doğanın, faşizme karşı demokrasinin kazandığı bir seçenek yaratma mücadelesi güncelliğini korumaktadır. BES Antalya Şubesi olarak bir önceki dönem seçimimizin hemen akabinde başlayan pandemi süreci yaşadık. Bu süreçte tüm kurumlarımızın sağlık koşullarına uygun önlemler almasına ilişkin çok ciddi bir mücadele verdik, önlem almakta direnen idareleri de büyük bir çaba ile gerekli koşulları oluşturma noktasına getirdik. Dünyanın, ülkemizin, insanımızın ve üyelerimizin içinde bulunduğu bugünkü koşullarda bir sendikaya, bir demokratik kitle örgütüne düşen görevlerin güçlüğü, büyüklüğü ve bunlara karşı sorumluluklarının bilinciyle çalışmalarımızı sürdürdük. Sendikamızın örgütlü bulunduğu tüm kurumlarda sorularımızı, taleplerimizi önceleyen, ekonomik ve özlük kayıplarımızın karşılanması, güvenceli iş güvenli bir gelecek için, grev hakkı ile tamamlanmış, demokratik bir toplu sözleşme sistemi talebimizle bir çok eylem, etkinlik yaptık. Mücadelemizi yürüttük. Yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Devrim Mol’un konuşmasının ardından çalışma ve denetleme kurulu raporlarının okunmasına geçildi. Raporların aklanmasının ardından seçime geçildi. Çarşaf liste ile gidilen seçimi Mevcut Başkan Devrim Mol’un listesi kazandı. Seçimlerin kesinleşmesinin ardından yapılacak görev dağılımında Devrim Mol’un yeniden şube başkanı seçilmesi bekleniyor.

Yönetim Kurulu Asil adaylar

Devrim Mol, Ümmani Kural, Can Öztürk, Ümit Şeker, Güven Türkay, Gökay Burak Uncu, Necdet Aktaş,

Disiplin Kurulu Asil adaylar

Mine Kızıltoprak, Mehmet Elmascan, Talip Demiral, Salih Yeşiltaş, Serhat Meşe

Denetleme Kurulu Asil adaylar

Fazıl Kayış, Sebiha Gündüz, Fatih Şahin

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Let's Do It Derneği 2 ton atık topladı

Let's Do It Derneği 2 ton atık topladı