Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Bu Sahillere Giriş Yasak! Cezası 387 bin TL

Bu Sahillere Giriş Yasak! Cezası 387 bin TL

Deniz kaplumbağalarını koruma amacıyla Antalya’nın Patara ve Çıralı sahillerine saat 20.00-08.00 arasında giriş yasaklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu Sahillere Giriş Yasak! Cezası 387 bin TL
KAYNAK: Haber Merkezi

Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararda Türkiye’nin 20 sahiline gece saatlerinde giriş yasaklandı. Antalya’nın Patara ve Çıralı Sahilleri’nin de içinde bulunduğu plajlara saat 20.00-08.00 arasında giriş yasaklandı. Yaz aylarında deniz kaplumbağalarını korumak amacıyla olduğu ifade edilen yasağa uymayan yurttaşlara 387 bin 141 TL ceza kesilecek.

Deniz kaplumbağalarının korunması için geliştirilen uygulamada plajlar 12 saat yurttaşları 12 saat ise deniz kaplumbağaları misafir edecek. Kaş ilçesi sınırlarındaki Patara kumsalındaki Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Projesi ise Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Eyüp Başkale başkanlığında yürütülüyor. Bu yıl 15 Mayıs'tan itibaren Patara kumsalında da gece sahile girişler yasaklandı.

Türkiye'de 20 Deniz Kaplumbağası Yuvalama Alanı Bulunuyor

Türkiye'nin çeşitli illerinde, 9'u Antalya'da olmak üzere Muğla, Mersin, Adana ve Hatay gibi illerde toplam 20 deniz kaplumbağası yuvalama kumsalı bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nobel Ödüllü İranlı Aktivist Narges Mohammadi Yeni Bir Duruşmayla Karşı Karşıya

Nobel Ödüllü İranlı Aktivist Narges Mohammadi Yeni Bir Duruşmayla Karşı Karşıya