Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Bu İlçenin Taşı Toprağı Altın!

Bu İlçenin Taşı Toprağı Altın!

Türkiye’deki altın madenciliği, 2000’li yıllarda sıfır olan altın üretimini bugün 40 tona çıkardı. Maden işletmelerinin bulunduğu bölgeler, sosyal ve ekonomik anlamda gelişiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu İlçenin Taşı Toprağı Altın!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’deki altın madenciliği, 2000’li yıllarda sıfır olan altın üretimini bugün 40 tona çıkardı. Maden işletmelerinin bulunduğu bölgeler, sosyal ve ekonomik anlamda gelişiyor.Bu İlçenin Taşı Toprağı Altın!-1

Dünya Altın Konseyi Raporu ve Türkiye’nin Katkısı

Geçtiğimiz kasım ayında Dünya Altın Konseyi, 31 üye şirketinin 2021 yılındaki doğrudan mali katkısını ölçmeye yardımcı olan bir rapor yayınladı. Centerra Gold’un Türkiye Ülke Müdürü David Bickford, rapora göre Türkiye’deki altın madenlerinin bölge ve ülke ekonomisine toplam katkısının 2021 yılında 410 milyon dolar olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Altın Potansiyeli

Bickford, Türkiye’nin altın potansiyelinin küresel ölçekte ölçüldüğünü ve Türkiye’nin şu anda 40 ton civarında olan yıllık altın üretiminin 100 tonlara ulaşmasının mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’de faaliyet gösteren 20’ye yakın altın madeni operasyonu olduğunu söyledi.Bu İlçenin Taşı Toprağı Altın!-2

Altın Talebi ve Yeni Keşifler

Türkiye’nin altın talebi, 9 aylık dönemde 159,3 tona ulaştı. Bu rakamlar, son 10 yılın en yüksek seviyesi. Bickford, sektörün büyümesi için yeni keşiflerin yapılması gerektiğini belirtti.

Develi İlçesi ve Altın Rezervleri

Kayseri’nin Develi ilçesindeki madende 35 ton rezerv olduğunu belirten Bickford, bu yıl 5,5-6 ton arasında üretim yapmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından Öksüt’ün, Türkiye’de finans desteği sağlanan ilk maden projesi olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pirinç Fiyatlarındaki Rekor Artış: Yeni Yılda Etiketlerde Göreceğiz!

Pirinç Fiyatlarındaki Rekor Artış: Yeni Yılda Etiketlerde Göreceğiz!