Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Boğaçayı’ndaki taş ocakları tarih oluyor

Boğaçayı’ndaki taş ocakları tarih oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çevreye büyük oranda zarar veren, Boğaçayı’ndaki taş ocaklarının tarihe karışacağını söyledi. Türel, Boğaçayı, Film Platosu, Tünektepe, Kruvaziyer Liman projeleri ile Antalya’ya büyük cazibe merkezleri kazandıracaklarını kaydederek, “Böylece 2023’te bir başka Antalya ortaya çıkacak. Akıllı şehir, çevreci şehir projeleriyle, turizme, tarıma, ticarete destek olan projelerle dünya markası Antalya hedefinde kararlı şekilde ilerliyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boğaçayı’ndaki taş ocakları tarih oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  çevreye büyük oranda zarar veren, Boğaçayı’ndaki taş ocaklarının tarihe karışacağını söyledi. Türel, Boğaçayı, Film Platosu, Tünektepe, Kruvaziyer Liman projeleri ile Antalya’ya büyük cazibe merkezleri kazandıracaklarını kaydederek, “Böylece 2023’te bir başka Antalya ortaya çıkacak. Akıllı şehir, çevreci şehir projeleriyle, turizme, tarıma, ticarete destek olan projelerle dünya markası Antalya hedefinde kararlı şekilde ilerliyoruz” dedi.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ATSO) geleneksel ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Boğaçayı Projesi’nin tek başına marka bir proje olduğunu ve en önemli hususun taşkın önleme ile ilgili alınan tedbirler olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Önemli bir diğer husus da Boğaçayı’ndaki taş ocakları sorunumuz. Bu sorun artık tarihe karışıyor. Çünkü iki bakanlığın ortak kurul kararı ile Boğaçayı’ndaki taş ocakları Büyükşehir Belediyesi’ne devir edildi.  Boğaçayı’ndaki taş ocakları meselesi de Boğaçayı projemizle birlikte tarihe karışacak” dedi.

BÜYÜK CAZİBE MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Türel, şunları söyledi : “Boğaçayı’nda film platoları kurulması Antalya’yı, hatta Türkiye’yi film üretiminde, reklamcılıkta, bilgisayar oyunu üretiminde ABD ve Hindistan ile yarıştıracak bir projedir. Boğaçayı kanalını İnşaat Mühendisleri Odası’nın, DSİ ve uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda revize ettik. Film platosu, doğal hayat merkezi, rekreasyon alanlarıyla, sahil-liman projesiyle ve Tünektepe ile entegre büyük bir projedir. Tünektepe ve Kruvaziyer Liman projeleri Antalya’nın dünyada konuşulmasını destekleyecek projelerdir. Büyük cazibe merkezleri kazanacağız” (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATSO seçimleri 7 Ekim’de

ATSO seçimleri 7 Ekim’de