Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Bitmeyen restorasyon!

Bitmeyen restorasyon!

Antalya’nın tarihi simgelerinden biri olan Saat Kulesi’ndeki tepki çeken ‘kubbe restorasyonu’ 10 Aralık 2022’de bitmesi gerekirken hala tamamlanamadı. Kesik Minare’ye külah geçirilen restorasyonla kent belleğine vurulan darbenin ardından ‘kubbe’ atağıyla başlayan Saat Kulesi’ndeki bitmeyen restorasyon turistlerin de tepkisini çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bitmeyen restorasyon!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve Yivli Minare Restorasyon İnşaat Sanayi Ticaret LTD Şirketi’nin yüklenici firma olduğu restorasyon bitiş süresini 6 ay aşmasına rağmen hala tamamlanamadı. 1 Milyon 239 bin 846 TL sözleşme bedeli olduğu söylenen restorasyon çalışması sebebiyle Antalya’nın tarihi simgesi Antalya halkından gizleniyor. Aylardır kapalı olan Saat Kulesi ile ilgili bir bilgi bulunmazken çalışmanın süresinin uzaması nedeniyle tepkiler büyüyor.

DSC_0307

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Saat Kulesi ile ilgili çalışmalar hala gizliliğini korurken, Kaleiçi’nin en işlek yolları üzerinde uzun süren çalışma hakkında tepkiler çığ gibi büyüyor. Kaleiçi bölgesinde bulunan Saat Kulesi’ndeki bu görüntüyü ‘kirlilik’ olarak gören vatandaşlar bir an önce şehrin simgelerinden olan Saat Kulesi’nin eski haline getirilmesi gerektiğini talep etti. 

DSC_0303

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediyeciler sahada kapıştı

Belediyeciler sahada kapıştı